Gorica Rajić: Sofi spojila ples i glumu

Objavljeno: 14. 7. 2014 u 08:40h

Uloga Sofi u predstavi “Mamma mia” predstavlja pravo zadovoljstvo s obzirom na to da se plesom bavim 12 godina, a dobila sam priliku da igram sa iskusnim glumcima Ljiljom Čekić i Željkom Miličevićem.

gorica

Ispričala je ovo mlada banjalučka glumica Gorica Rajić koja je svoj drugi angažman dobila u dens performansu “Mamma mia” u produkciji Banjalučkog studentskog pozorišta čija je treća repriza najavljena za večeras u 22 časa u Domu omladine.

Rajićeva ističe da su i ostali članovi ovog teatra pomogli da predstava izgleda efektnije, a sudeći po reakcijama publike to im je i uspjelo.

Na sceni su oživjeli hitove kultne grupe “ABBA”, a puno entuzijazma donijelo je pozitivnu atmosferu.

Sigurna sam da su svi gledaoci naše predstave uživali u hitovima poznate švedske grupe i prisjetili se “Evrosonga” 1974. godine kada je “ABBA” sa hitom “Waterloo” odnijela pobjedu – istakla je glumica.

Kaže da je hitove koji se pojavljuju u predstavi rado sluša i izvan pozorišta.

Uvjerena sam da je publika zadovoljna performansom, da su uživali u muzici i slatko se ismijali – kazala je Gorica.

Prvu ulogu odigrala je prošle godine u predstavi “Dvanaest zvjezdica” Banjalučkog studentskog pozorišta, a za tu rolu dobila je specijalnu nagradu na festivalu FEDRA u Bugojnu.

Radujem se što sam postala student banjalučke Akademije umjetnosti, smjer produkcija, a na jesen me očekuju prva predavanja. Planiram da se i dalje bavim glumom, jer je jednako privlači kao i ples – priča Rajićeva i dodaje da su za nju nagrade i gromoglasni aplauzi publike.
“Dvanaest zvjezdica”

Predstava “Dvanaest zvjezdica” je poetska drama inspirisana istinitim događajem iz 1992. godine, kada su u Kliničkom centru u Banjaluci zbog nedostatka kiseonika umirale bebe i bubrežni bolesnici. Autor, reditelj i scenograf komada je Aleksandar Pejaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/gorica-rajic-sofi-spojila-ples-i-glumu/||claudebot