Novi romani u Noći knjiga

Objavljeno: 23. 4. 2014 u 10:28h

Noć knjige biće prvi put održana večeras u Republici Srpskoj. Poštovaoci pisane riječi imaće priliku da uživaju u bogatom programu koji je pripremio Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Sarajeva.

noc knjiga

Manifestacija, u kojoj vladaju poezija i proza, dio je obilježavanja Svjetskog dana knjige, koji se širom svijeta proslavlja od 1995. godine. Snaga i ljepota književne misli obuhvatiće pet gradova u RS. Književnici će se u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Bijeljini, Trebinju i Doboju družiti sa čitaocima.

“Knjižare Zavoda otvoriće svoja vrata u 22 časa. Posebnu draž ovom jedinstvenom događaju daje činjenica da će u Noći knjige biti promovisano pet najboljih romana iz Srpske. Riječ je o djelima koja su bila u izboru za nagradu “Zlatna sova”, najavio je portparol Zavoda Dejan Kerleta.

Podsjetio je da je riječ o romanima “Brod koji nije plovna lađa” Tihomira Levajca, “Svečana propast vječnosti” Milenka Stojičića, “Samac” Mihajla Orlovića i “Dan bez noći i noć bez dana” Rada Dimitrijevića, koji će biti predstavljeni u Banjaluci u knjižari Zavoda za udžbenike i nastavna sredstava.

“Peti roman “Zbunjenost… ili bajka o ničemu posebnom” Sergeja Mandića promovisaćemo u Trebinju”, dodao je Kerleta.

U Bijeljini će čitaoci moći da se druže sa književnikom Radom Radovićem i uživaju u njegovom djelu “Poj slavuja”, koje će uskoro doživjeti treće izdanje.

“Nova zbirka poezije Jovanke Stojičinović-Nikolić, “Trinaesti stepenik”, naći će se pred čitaocima u Doboju”, kazao je Kerleta.

Za druženje uz stihove i lijepu riječ u Istočnom Sarajevu zaduženi su pjesnici Goran Vračar i Branislav Ilić.

“Istovremeno, u 22 časa na Radiju Republike Srpske počeće sa emitovanjem emisija “Noć knjige na radiju”. Uključivanja će ići uživo iz svih ovih gradova, dok će se u knjižarama slušati ovaj program”, naglasio je Kerleta.

Biblioteka

Program povodom Svjetskog dana knjige biće organizovan u subotu u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske. Posjetioci će imati priliku da od devet do 14 časova u biblioteci pogledaju izložbu “Retro-etno”. Besplatan upis u gradske jedinice biblioteke Centar, Starčevica i Dječije odjeljenje “Borik” predviđen je od 10 do 13 časova. Treći dio programa “Knjiga i grad” biće održan od 11 do 12 časova u holu biblioteke.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/novi-romani-u-noci-knjiga/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])