Novi stihovi ispunili teatar

Objavljeno: 12. 4. 2014 u 09:07h

Zbirke poezije mladih pjesnika Milana Rakulja i Gorana Gavrića Grge promovisane su pred brojnim ljubiteljima stihova na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.

poe

Rakuljeva “Poezija u kostima” i Gavrićev “Tunel” predstavljeni su u četvrtak uveče u okviru obilježavanja 190. godišnjice od rođenja velikana srpske poezije Branka Radičevića.

Direktor institucije kulture “Brankovo kolo” iz Novog Sada i organizator “Dana Branka Radičevića” Nenad Grujičić istakao je da imaju odličnu saradnju sa književnicima iz Srpske.

“Više od 15 književnika iz RS dobilo je ugledne nagrade koje dodeljujemo, kao što su “Stražilovo” i “Pečat varoši sremsko-karlovačke”, kazao je Grujičić.

Naglasio je da je koncept “Brankovog kola” zasnovan na pružanju šanse mladim pjesnicima, a da su Rakulj i Gavrić pokazali svoj književni talenat.

Rakulj je nagradu “Stražilovo” dobio 2010. godine za prvenac “Gluvi putnik”, a zbirka “Poezija u kostima” nedavno se pojavila pred čitaocima.

“Nagrada je vjetar u leđa za mlade pjesnike koji nailaze na nerazumijevanje kod izdavača”, kazao je Rakulj i dodao da je njegova druga knjiga autobiografska.

Gavriću je “Stražilovo” pripalo prošle godine za zbirku “Tunel”, a Grujičić ga je svrstao u grupu boemskih pjesnika.

“Priznanje koje sam dobio u Novom Sadu mnogo mi znači, ali donosi i veliku odgovornost da i dalje stvaram i usavršavam se”, kazao je Gavrić.

Dodao je da priprema novu knjigu poezije, ali nije siguran kada će biti objavljena.

Poštovaoci poezije podržali su snažnim aplauzom mlade pjesnike koji su u nacionalnom teatru Srpske govorili neke od svojih stihova.

Poezija iz RS

“Sa velikim zadovoljstvom u “Brankovom kolu” objavljujemo dela pesnika iz Republike Srpske. Među stotinjak naslova koje smo objavili, 21 knjiga pripada majstorima stiha koji stvaraju u RS”, kazao je Nenad Grujičić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/knjizevnost-kultura/novi-stihovi-ispunili-teatar/||claudebot