Irci proletjeli kroz muzičku čaroliju

Objavljeno: 21. 3. 2014 u 09:05h

Plesači irske grupe “Lord of the dance” ostavili su bez daha banjalučku publiku, koja ih je gromoglasnim aplauzom dočekala u Sportskoj dvorani “Borik”.

lorsofthedance

Plesno-muzička atrakcija koja već godinama osvaja scene širom svijeta u srijedu uveče je oduševila i mnogobrojne Banjalučane, koji su imali priliku da vide “leteće Irce”. Majstori plesa u Srpsku su po drugi put donijeli igru punu života, energije i emocija.

Publika je punih dva časa uživala u spektaklu koji je zasnovan na irskom folkloru, a svaka tačka dočekivana je i ispraćana glasnim ovacijama i dugim aplauzima. Izuzetno razvijenim ritmičkim vještinama i timskim radom, originalnim kostimima, te vizuelnim efektima igrači su stvorili pravu plesnu čaroliju.

Rasplesani Irci predstavili su se brojnim tačkama, a najveće oduševljenje nesumnjivo je izazvala borba između dobra i zla. Magična avantura prizora i zvukova prikazuje klasičnu keltsku priču u kojoj se lord tame bori protiv lorda plesa, a kako u pričama uvijek biva, na kraju dobro pobjeđuje zlo. Kao potpuni kontrast plesačicama u kratkim haljinicama pojavljuju se robokap ratnici.

Ova družina, osim dvadesetak fantastičnih plesača, ima i pjevačicu anđeoskog glasa, te dvije atraktivne violinistkinje, koje su upotpunile čitavu atmosferu. Atraktivni Irci još jednom su pokazali zašto ih zovu gospodarima plesa, a u pojedinim trenucima činilo se kao da imaju nevidljiva krila, pomoću kojih izvode pokrete za pamćenje.

Grupu je 1996. godine osnovao Majkl Flateli, koji je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao čovjek sa najbržim nogama, a njegov šou je izvođen 21 put uzastopno u “Vembli areni” u Londonu. Flateli u samo jednoj sekundi napravi 35 plesnih pokreta nogama. “Lord of the dance” neprekidno ruši sve rekorde u prodaji ulaznica i za njihove nastupe publika željna plesne čarolije redovno traži kartu više. Ovu muzičku predstavu nazivaju i čudom modernog svijeta, a naziv je opravdala i na banjalučkom nastupu.

Spektakli

Osnivač grupe Majkl Flateli rođen je 16. jula 1958, a postao je poznat po irskim plesnim spektaklima: “Riverdance”, “Feet of flames”, “Celtic tiger” i “Lord of the dance”. Radio je povremeno na televiziji, a pojavljivao se u nekoliko filmova i serija.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/muzika-kultura/irci-proletjeli-kroz-muzicku-caroliju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])