Kami po prvi put na daskama Narodnog pozorišta Republike Srpske

Objavljeno: 16. 3. 2014 u 18:39h

U subotu, 15. marta u Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Pravednici” u režiji Bojane Lazić. 

Glumačka ekipa Vladimir Đorđević, Zlatan Vidović, Aleksandar Stojković, Željko Erkić, Dunja Ilić, Nataša Ivančević, Goran Jokić, Nađa Knežević, Filip Babić i Miloš Petković dočarali su Rusiju ranih godina dvadesetog vijeka i revolucionarni duh iste.

Premijera predstave Pravednici (1)

Publika je punih 80 minuta uživala u izvanrednoj glumi, odličnoj priči i kompoziciji.

Rediteljka predstave Bojana Lazić je nekoliko puta izjavila da nije lako Kamijevo djelo postaviti na scenu jer nije pisano kao dramski tekst, ali Lazićeva se pokazala kao vješta rediteljka te je izvukla ono najbolje iz djela i postavila ga na scenu.

Najupečatljiviji lik u predstavi je lik Dore Dulebove koju igra Anja Ilić. U ovome liku je najprisutnije kolebanje i razmišljanje o drugoj strani medalje, ona je i jedina žena u terorističkoj organizaciji.

Glumačka ekipa predstave “Pravednici” u nekoliko je navrata “uzdrmala” publiku, tako da su gledaoci ostajali bez daha.

I sam završni dio predstave je zaista upečatljiv. Dječak koji ne dolazi iz vremena Rusije prvih godina dvadesetog vijeka ulazi u prostoriju u kojoj se nalaze “teroristi sa dušom” i ubija ih. Na tu scenu publika je zanijemila.

Završna scena je bila podsjetnik na stvarnost u kojoj se mi nalazimo, onu kojoj mi svjedočimo.

Sala Velike scene Narodnog pozorišta sinoć nije bila popunjena, bilo je praznih mjesta. Ipak, ne možemo reći da predstava nije bila posjećena.

Publika koja je prisustvovala  izvođenju predstave “Pravednici” zasigurno je uživala, jer sadržaj i poruke su snažne, urezuju se u pamćenje i tjeraju na razmišljanje.

“Predstava me oduševila, glumačka postava je odlična. Sviđa mi se tematika koja je obrađena u ovom komadu, jer ma koliko se činila daleka ona je itekako aktuelna”, izjavila je Milica Bajić za portal Banjaluka.com.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/kultura/pozoriste/kami-po-prvi-put-na-daskama-narodnog-pozorista-republike-srpske/||claudebot