Ispovijest mladića koji je pušio biljni tamjan: “Mislio sam sad je kraj, umirem”

Objavljeno: 26. 2. 2015 u 14:08h

Sedamnaestogodišnjak iz Beograda jedan je od 26 tinejdžera koji su nakon konzumiranja biljnog tamjana s teškim simptomima dovedeni na VMA.

20150226123215_291071

Njegovi ljekari vratili su ga u život za razliku od dječaka iz Hrvatske koji je umro poslije pušenja supstance koju maloljetnici koriste kao zamjenu za marihuanu.

“Rekao mi je: ‘Brate, čuo sam od drugara iz škole što su probali, ovo je mnogo bolje od trave, jače radi, jeftinije je. ‘Ajde da se uradimo nakon ovog nam nikakav alkohol neće biti potreban'”, otpočinje priču tinejdžer koji je završio na VMA.

Kako kaže kutijica biljnog tamjana je mala i zelena. Supstancu je sa drugom umotao u rizlu i pomiješao sa duvanom.

“Radoznalost da probam nešto što nikad nisam, želja da se provedem kao nikad u životu, da se dokažem pred djevojkama koje su tu noć bile na žurci, ne znam šta mi je bio glavni motiv da to probam. Moj drug je to valjda radio vještije, sporije, jer je imao slična iskustva, ja sam mislio da će mi čim povučem prvi dim biti super, međutim, nije. Pomislio sam, pa ovo je totalna besmislica i zatim uzastupno povukao još nekoliko dimova. Odjednom sam osjetio promjenu. Djelovalo mi je kao da sam odjednom nestao iz prostorije u kojoj sam bio i našao se u nepoznatom prostoru, među potpuno stranim ljudima, pitao sam se da li sam ovo uopšte ja. To je bilo neko pomućenje svijesti. Ne umijem da opišem. Ali, u početku je bilo lijepo, oslobađajuće”, priča on.

U realnost ga je poslije nekoliko minuta vratio osjećaj žeđi.

“Usta su mi bila potpuno suva. Zgrabio sam pivo koje je bilo na stolu i popio ga u cugu, a onda sam pokušao da ustanem. Nisam mogao. Noge su mi bile paralisane. Tada me je uhvatila panika, znojio sam se, ruke su mi se tresle. Nisam mogao ni da govorim, samo sam izbacivao neke rečenice, tako su mi bar rekli. Onda mi je postalo nenormalno hladno, srce mi je udaralo užasno jako. Osjećao sam se baš užasno. Mislio sam: ‘Sad je kraj, umirem!’ Dalje se ničega ne sjećam. Ni sam ne znam da li sam zaspao ili sam se onesvijestio”, rekao je on.

Izvor: srbijadanas.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ispovijest-mladica-koji-je-pusio-biljni-tamjan-mislio-sam-sad-je-kraj-umirem/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])