Sjeverna Koreja spremna i za nuklearni rat

Objavljeno: 1. 2. 2015 u 16:34h

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas tokom vojnih vježbi svoje vojske da je njegova zemlja spremna da se bori u svakom ratu, pa i u nuklearnom.

Sjeverna Koreja vojnici

Vazduhoplovne i mornaričke snage Sjeverne Koreje uvježbavale su iznenadni napad na nosače aviona zamišljenog neprijatelja, prenijela je agencija Tass.

Snage sjevernokorejske vojske izvršile su “intenzivne vojne vježbe u kojima su pokušale da unište imaginarnu grupu nosača aviona agresivnih snaga američkih imperijalista”, navodi se u saopštenju koje je objavila sjevernokorejska agencija KCNA.

“Mogućnost da američki nosač aviona bude potopljen na dno mora je prilično vjerovatna”, istakao je Kim tokom vojnih vježbi, koje je nadgledao u pratnji velikog broja sjevernokorejskih vojnih komandanata.

On je dodao da “ne dolazi u obzir da sjedimo dok pored nas bijesni psi laju da će srušiti naš režim time što će uvesti promjene u naš socijalistički režim, koji je narodu važniji od sopstvenih života”.

Predsjednik SAD Barak Obama je u intervjuu 22. januara pomenuo mogući kolaps sjevernokorejskog režima i dodao da je ta zemlja “najizolovanija, najviše kažnjena i hermetički najviše zatvorena na svijetu”.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sjeverna-koreja-spremna-i-za-nuklearni-rat/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])