Nakon 25 sati ugašen požar u biblioteci u Moskvi

Objavljeno: 1. 2. 2015 u 12:55h

Vatrogasci su uspjeli da u potpunosti ugase požar koji je izbio u glavnoj biblioteci Instituta za istraživanja društvenih nauka (INION) pri Ruskoj akademiji nauka u Moskvi, rekao je portparol Ministarstva za vanredne situacije agenciji TASS.

pozar Moskva biblioteka

“Požar je u potpunosti izgašen sinoć u 23:24 sati po lokalnom vremenu, a za to je bilo potrebno vatrogascima 25 sati”, rekao je on.

Požar je izbio 30. januara uveče i vatrogasci su došli na ovo mjesto u roku od šest minuta, ali krov se već bio urušio i vatra se brzo širila preko cijelog trećeg sprata.

Požar je zahvatio površinu od 2.000 metara kvadratnih.

U trenutku izbijanja požara u zgradi visine 20 metara bili su samo čuvari.

Policija je saopštila da se još sa sigurnošću ne može reći šta je uzrok požara jer je previše opasno za vatrogasce i istražioce da sada borave na mjestu izbijanja požara.

“Prerano je govoriti o uzrocima požara. Postoji nekoliko mogućih verzija, uključujući kratak spoj, ali to su i dalje samo teorije”, saopštila je policija, prenio je TASS.

Sa 49.000 čitalaca i 330 zaposlenika INION je najveći istraživački centar u Rusiji na polju društvenih i humanističkih nauka.

Kolekcija sadrži 14,2 miliona tekstova na starim i modernim evropskim i azijskim jezicima, uključujući izdanja stara 400 godina. Ranije je javljeno da je izgorjelo 15 posto fundusa biblioteke.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nakon-25-sati-ugasen-pozar-u-biblioteci-u-moskvi/||claudebot