Novak želi osvetu za prošlu godinu

Objavljeno: 30. 1. 2015 u 09:23h

Srbin Novak Đoković i Švajcarac Stanislas Vavrinka treću godinu uzastopno sastaće se u kasnim fazama Australijen opena i sada će se boriti za finale turnira, a današnji meč neće početi prije 9.30 časova.

slikacitava (4)

U 2013. godini igrali su u osmini finala, prošle sezone u četvrtini, a ove su otišli korak dalje. Prethodnih godina nisu igrali bilo kakve mečeve, jer su oba otišla u taj-brejkove. Prije dvije godine Novak je slavio 12:10 u tom dijelu igre, dok je 2014. godine Vavrinka bio uspješniji sa 9:7. Njih dvojica su posljednja dva pobjednika prvog grend slema sezone i igranje u Australiji apsolutno im odgovara. Đoković ove sezone nije izgubio ni set u pet mečeva, dok je Španac Giljermo Garsija Lopez uspio “otkinuti” jedan Švajcarcu. Obojica su najbolje mečeve na ovogodišnjem turniru odigrali u četvrtfinalima i ovo im je grend slem gdje su postizali najbolje rezultate, tako da sa puno samopouzdanja čekaju 20. međusobni duel.

“Igrali smo dosta puta i odlično se poznajemo. Nema tu tajni i znamo šta možemo očekivati jedan od drugog. Znamo svi kakve smo mečeve igrali u posljednje dvije godine tako da ni sad ne očekujem ništa manje od toga. Ovaj turnir je njegov omiljeni i vjerujem da će biti odličan meč”, kazao je Đoković.

Koliko je Srbin popularan u Australiji pokazala je i animacija u kojoj Đoković igra protiv tenka i pobjeđuje ga. Međutim, Vavrinka je samouvjeren i ne brine zbog dva vezana poraza od Srbina na završnom mastersu u Londonu i egzibiciji u Abu Dabiju.

“Znam šta moram uraditi da bih pobijedio Novaka. Moram igrati agresivno i ne smijem mu dozvoliti da me stavi u defanzivan položaj”, istakao je Švajcarac.

Interesantan podatak je da su tokom turnira ova dvojica tenisera osvojili veliki broj poena sa osnovne linije, Đoković 276, a Vavrinka 269. Pobjednik ovog meča u nedjelju će igrati finale protiv Britanca Endija Mareja koji je bio bolji od Tomaša Berdiha iz Češke sa 6:7 (6), 6:0, 6:3, 7:5.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novak-zeli-osvetu-za-proslu-godinu/||claudebot