Tokom dana suvo, novo naoblačenje večeras

Objavljeno: 29. 1. 2015 u 09:53h

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati suvo vrijeme sa sunčanim periodima, a novo naoblačenje sa kišom očekuje se večeras.

Banjaluka

Tokom dana očekuje se i blagi porast temperature. Maksimalna dnevna od četiri do osam, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih. U mjestima gdje se magla zadrži ostaće hladno, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nova oblačnost, koja će se večeras premještati sa zapada, u te krajeve i na jug donosi kišu, a snijeg u više predjele. Kiša će tokom naredne noći početi da pada u svim krajevima.

Duvaće slab vjetar južnih smjerova, a uveče i u noći umjeren do jak u Hercegovini i Krajini.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da u Hercegovini jutros preovladava vedro vrijeme, dok je u ostalim krajevima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Magle ima po kotlinama.

Istočni Drvar jutros je bio najhladniji sa minus deset koliko je izmjereno u 7.00 časova. Na Čemernu, u Kalinoviku, Driniću, Kupresu i Livnu bilo je minus devet, a minus osam na Han Pijesku i u Nevesinju.

Na Bjelašnici, Ivan-sedlu, Bugojnu, Mrkonjić Gradu, Ribniku i Gacku minus sedam, u Jajcu minus šest, Sarajevu, Srebrenici, Tuzli i na Mrakovici minus pet.

U Banjaluci, na Sokocu, u Kneževu, Ljubinju i Bileći izmjerena su minus četiri stepena, u Prijedoru, Novom Gradu, Zvorniku i Stocu minus tri, Bijeljini, Doboju, Bihaću, Zenici Gradačcu, Gradišci, Rudom i Foči minus dva.

Minus jedan jutros je izmjereno u Višegradu, nula u Trebinju i jedan stepen u Mostaru.

U Istočnom Drvaru ima i najviše snijega, u tom mjestu je jutros u 7.00 časova visina snježnog pokrivača iznosila 39 centimetara. Na Mrakovici snijeg je visok 22 centimetra, u Kneževu 20, Mrkonjić Gradu 19, na Han Pijesku i u Ribniku 18, na Čemernu 12, u Prijedoru 10, na Sokocu osam centimetara.

Najviše padavina u protekla 24 časa bilo je u Istočnom Drvaru, Ribniku i Gradišci. Padavine su registrovane u Doboju, Bijeljini, Srebrenici, Mrkonjić Gradu, Rudom, na Čemernu i Kneževu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tokom-dana-suvo-novo-naoblacenje-veceras/||claudebot