Isplata naknada za odlikovane borce u naredna dva dana

Objavljeno: 29. 1. 2015 u 15:15h

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović očekuje da će do kraja januara biti isplaćene naknade za odlikovane borce.

novac

Ilustracija

“Raspolažem informacijom iz Ministarstva finansija Republike Srpske da je ovo stavljeno u prioritet isplate shodno prilivu novčanih sredstava u budžet Srpske”, rekao je Savanović danas novinarima u Banjaluci.

Savanović kaže da će resorno ministarstvo, kroz mjere Ekonomske politike Vlade Republike Srpske za ovu godinu koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske, nastojati da u Srpskoj oživi proizvodnju i podigne je na viši nivo, a boračka populacija će imati prioritet u zapošljavanju.

Kada je riječ o hapšenju osumnjičenih lica srpske nacionalnosti za počinjene ratne zločine, Savanović je rekao da resorno ministarstvo traži način kako da pomogne tim ljudima.

“U vezi sa ovim pitanjem postoji dobra volja kod svih institucija Republike Srpske, ali tražimo načina za njihovu pravnu zaštitu, te  materijalno zbrinjavanje njihovih porodica koliko je to moguće”, istakao je Savanović.

Savanović je rekao da je upoznat o problemu održivosti Doma penzionera Banjaluka.

“Mislim da prethodni menadžment Doma penzionera Banjaluka nije bio odgovoran i da je svojim nečinjenjem doveo do ove situacije. Novi menadžment Doma penzionera na čelu sa Đurom Crnomarkovićem pokušava nešto, ali su dubioze velike da bi to za kratko vrijeme dalo rezultate”, rekao je Savanović.

On ističe da je Dom penzionera u Trebinju očit primjer održivosti.

“Nema nijednog razloga da uz odgovoran menadžment i domaćinsko ponašanje Dom penzionera u Banjaluci ne bude samoodrživ i da funkcioniše na ekonomskim osnovama”, zaključio je Savanović.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/isplata-naknada-za-odlikovane-borce-u-naredna-dva-dana/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])