Falsifikuju isprave i za kućne ljubimce

Objavljeno: 28. 1. 2015 u 13:38h

Prema podacima Terenske kancelarije (TK) “Sjeveroistok” Granične policije BiH, u prošloj godini otkriveno je 49 krivičnih djela iz nadležnosti ove policije, od kojih su najdominantniji falsifikati putnih isprava za ljude i njihove ljubimce, vozačkih dozvola, “zelenih kartona”, CEMT dozvola, iskaznica za vozača.

gr

Od ukupnog broja otkrivenih krivičnih djela u nadležnosti Granične policije četiri su vezana za neovlašteni promet opojnim drogama, jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, jedno krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Dva su krivična djela krijumčarenja robe, jedno krivično djelo nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, dva davanja dara i drugih oblika koristi, kao i dva krivična djela primanja dara, a jedno krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja.

U prošloj godini na graničnim prelazima TK “Sjeveroistok” otkriveno je 1.030 prekršaja od kojih je 499, zbog nenadležnosti Granične policije, ustupljeno nadležnim organima.

U strukturi ovih otkrivenih prekršaja iz nadležnosti granične policije, kojih je bilo 531, najviše ih je, 203, po Zakonu o putnim ispravama i 199 po Zakonu o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu.

Graničari TK “Sjeveroistok” su u prošloj godini otkrili i 24 pokušaja ilegalnog prelaska granice, a otkrili su i 817 lica po potragama.

Tokom 2014. godine granicu na području TK “Sjeveroistok” prešlo je ukupno 14.137.046 lica, od kojih 7.138.647 na ulasku u BiH, a na izlasku iz BiH 6.998.399 lica.

Istovremeno, granicu je prešlo 5.610.557 prevoznih sredstava, od kojih 5.075.616 putničkih automobila, 451.935 teretnih vozila, 69.766 autobusa, 462 voza, 210 brodova 12.091 motocikl.

Prelazak granice u ovom periodu nije dozvoljen za 1.201 motorno vozilo, najčešće, u 641 slučaju, zbog neposjedovanja zelenog kartona.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/falsifikuju-isprave-i-za-kucne-ljubimce/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])