Srbija u prvoj polufinalnoj večeri Evrosonga

Objavljeno: 26. 1. 2015 u 19:12h

Srbija će nastupiti u prvoj polufinalnoj večeri Pjesme evrovizije, odlučeno je žrijebom kojim su otpočele pripreme za 60 Evrosong, koji će u maju biti održan u Beču.

Eurosong 2015

Žrijebom je određeno kada će koja od 33 zemalja nastupiti u polufinalnom takmičenju, koje će, kao i glavno veče, biti održano u najvećoj bečkoj dvorani “Štathale”.

Redni broj, pod kojim će zemlje izlaziti na scenu, biće određen tek u martu, jer se određuje nakon što su svi učesnici nominovali svoje pjesme.

Fiksno u finalu mjesto imaju, pored domaćina Austrije, Njemačka, Italija, Francuska, Španija i Velika Britanija.

Ukupno će na Evrosongu učestvovati predstavnici 39 nacija, dvije više nego u Kopenhagenu, pošto su Srbija i Češka, kao i Kipar ponovo prijavile učešće, dok je Ukrajina otkazala dolazak u Beč.

U bečkoj Većnici danas je izvršen žrijeb, koji je pratio izvršni producent Unije evropskih emitera (EBU) Jon Ola Sand.

U prvom polufinalu, koje će biti održano 19. maja nastupaće pjevači iz Jermenije, Belgije, Estonije, Finske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Holandije, Albanije, Danske, Gruzije, Rumunije, Rusije, Srbije, Mađarske i Belorusije.

U drugom polufinalu, koje je zakazano za 21. maj nastupaće izvođači iz Irske, Litvanije, Malte, Crne Gore, Norveške, Portugala, San Marina, Češke, Azerbejdžana, Islanda, Izraela, Poljske, Letonije, Švajcarske, Švedske, Slovenije i Kipra.

Finalno veče zakazano je za 23.maj.

Glavni grad Austrije u znaku je predstojećeg Evrosonga od kojeg očekuje, ne samo pozitivne efekte po imidž zemlje, već i po privredu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srbija-u-prvoj-polufinalnoj-veceri-evrosonga/||claudebot