Beograd: Održana humanitarna trka Deda Mrazeva

Objavljeno: 28. 12. 2014 u 14:50h

Ove godine, trka će pomoći Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Zvončica“, a prikupljena novčana sredstava će biti namijenjena za potrebe “Roditeljske kuće – kuća daleko od doma“, za smještaj djece koja se liječe od malignih bolesti i njihovih roditelja.

Deda Mrazevi trka

U centru glavnog grada Srbije, po sedmi put za redom, održana je tradicionalna humanitarna akcija “Beogradska trka Deda Mrazeva“, u kojoj je učestvovalo nekoliko stotina Beograđana svih uzrasta.

Prije same trke, koja je počela u 13 časova, održan je muzičko-zabavni program, u kojem su mnoge javne ličnosti pružile podršku ovoj manifestaciji. Sam početak trke, zajedno su označile odbojkašica i reprezentativka Srbije Vesna Čitaković i selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Ove godine, trka će pomoći Udruženje roditelja djece obolele od malignih bolesti “Zvončica“, a prikupljena novčana sredstava će biti namijenjena za potrebe “Roditeljske kuće – kuća daleko od doma“, za smještaj djece koja se liječe od malignih bolesti i njihovih roditelja.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije,  pod sloganom “Deda Mrazevi daruju život“, organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Ova manifestacija, kao i prethodnih i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Sekreterijata za sport i omladinu, a u ime grada obratio se gradski menadžer Goran Vesić, koji je naveo da je ove godine, nažalost, zbog vremena manje ljudi, nego što je to bio slučaj prošle godine.

“Prošle godine je bilo 10 – 12 stepeni Celzijusovih, pa je bilo malo više ljudi, ali u svakom slučaju, ovo je jedna od ljepših novogodišnjih manifestacija. Mogu da kažem, u ime Skupštine Grada, da ćemo u narednim godinama ovu manifestaciju više podržati i da će ona postati deo programa koji organizujemo za Novu godinu“, rekao je Vesić.

On je dodao i da je u ime Skupštine grada poručio Deda Mrazevima da budu što brži, jer kako je rekao, s obzirom da je Nova godina za par dana, najvažnije je da svoj djeci pokloni stignu na vrijeme.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/beograd-odrzana-humanitarna-trka-deda-mrazeva/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])