Krajinović: 31. decembra snijeg, kiša i susnježica

Objavljeno: 22. 12. 2014 u 16:15h

U Bosni i Hercegovini od danas do 25. decembra preovladavaće stabilno vrijeme sa dosta sunčanih intervala, kazao je Bakir Krajinović, stručni saradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

kisa

Minimalne jutarnje temperature u ovom periodu u BiH će se kretati između minus 2 i 3, a u Hercegovini između 2 i 7 stepeni. Maksimalne dnevne u Bosni će dostizati vrijednosti i do 10 stepeni, a u Hercegovini do 14 stepeni celzijusa.

Od 25. decembra do 5. januara u Bosni se očekuju nestabilne vremenske prilike sa padavinama u vidu susnježice i snijega, a snijeg je povremeno moguć i u Hercegovini. Osjetan pad temperatura kako u Bosni tako i u Hercegovini očekuje se od 25. decembra.

Najniže jutarnje temperature očekuju se od 28. decembra 2014. do 4. januara 2015. godine. Vrijednosti koje se prognoziraju u Bosni će se kretati od minus 13 do minus 3, a u Hercegovini minus 7 do minus 1 stepen celzijusa. Dnevne maksimalne temperature u ovom periodu u Bosni će se kretati od minus 5 do 0, a u Hercegovini od minus 2 do 5 stepeni celzijusa.

”U srijedu 31. decembra očekuje se snijeg u većem dijelu u Bosni, dok se u Hercegovini očekuju kiša i susnježica”, kazao je Krajinović.

”U Sarajevu 31. decembra također se očekuju umjerene snježne padavine, a minimalne jutarnje temperature kretaće se oko minus 4, a maksimalna dnevna oko 2 stepena”, dodao je Krajinović.

Od 5. januara izgledan je prestanak padavina i porast temperatura pri čemu će se u Bosni jutarnje kretati od minus 4 do 0, u Hercegovini od 3 do 6 stepeni, dok će najviše dnevne imati vrijednosti u Bosni od minus 1 do 3, a u Hercegovni od 4 do 10 stepeni celzijusa.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/krajinovic-31-decembra-snijeg-kisa-i-susnjezica/||claudebot