Oprez: Magla i snijeg otežavaju vožnju

Objavljeno: 21. 12. 2014 u 09:14h

Na putevima Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se jutros odvija po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a u višim predjelima na pojedinim mjestima ima snijega.

Magla

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima skreću pažnju da je po kotlinama i pored rijeka zbog magle smanjena vidljivost, te na moguće odrone.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Zbog klizišta otežano se saobraća na putnom pravcu od Karanovca prema lokalitetu Ugar u mjestu Bočac, dok su na lokalitetu Grebak, na magistralnom putu Mostar – Nevesinje u toku završni radovi na sanaciji klizišta. Zbog toga dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u mjestu Vrioci, na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

U mjestu Đevanje na dionici magistralnog puta Zvornik – Drinjača zbog radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se povremeno odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama Šešlije -Johovac i Johovac – Rudanka, gdje dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Jednom trakom vozila saobraćaju na dionicama Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović.

I dalje je zbog klizišta obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Simin Han – Kalesija u Babajićima. Saobraćaj se odvija obilaznicom preko Dubrava.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

Iz AMS napominju da je u toku preventivna kampanja pod nazivom “Stop alkoholu na točkovima” čiji je cilj da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj smanjenjem broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/oprez-magla-i-snijeg-otezavaju-voznju/||claudebot