Sutra temperatura vazduha iznad prosjeka

Objavljeno: 19. 12. 2014 u 15:02h

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i sutra će se zadržati suvo vrijeme sa temperaturom vazduha iznad prosjeka za ovo doba godine.

suncano

Ujutro će biti manje hladno, a na višim planinama se očekuje slab mraz. Preovladavaće umjereno, na sjeveru i pretežno oblačno, na jugu vedro. Magla i to rjeđa moguća je samo u kotlinama na istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana prolazna povećana oblačnost premještaće se od sjeverozapada prema istoku tako da će popodne pretežno oblačno biti na sjeveru, sjeveroistoku i istoku, gdje bi mogla da padne veoma slaba kiša.

U ostalim predjelima promjenjivo oblačno, ponegdje sa sunčanim intervalima, na jugu sunčano.

Jutarnja temperatura vazduha od dva do sedam, na jugu oko 10, na planinama oko nule. Najviša dnevna temperatura od osam do 13, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da preovladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama u centralnim i istočnim krajevima bilo je magle, koja se u istočnim područjima zadržala veći dio dana.

Banjaluka i Bihać danas su sa 17 stepeni Celzijusovih bili najtopliji gradovi u BiH. U isto vrijeme, u 13.00 časova, 16 stepeni izmjereno je u Gradačcu, a 15 u Srpcu i Ribniku.

U Trebinju, Doboju, Sanskom Mostu i Driniću bilo je 14 stepeni, Prijedoru, Tuzli i Drvaru 13, Zvorniku, Nevesinju, Zenici, Bileći, Stocu i na Mrakovici 12, u Mostaru i Mrkonjić Gradu 11, a 10 u Bugojnu, Novom Gradu i Goraždu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sutra-temperatura-vazduha-iznad-prosjeka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])