Pojačane mjere u BiH zbog mogućih terorističkih napada

Objavljeno: 18. 12. 2014 u 12:37h

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini pojačale su mjere bezbjednosti zbog pretpostavke da bi ona, kao članica globalne koalicije za borbu protiv terorističke organizacije Islamska država, mogla da postane meta terorističkih napada.

policija

Za zaštitu organa vlasti na državnom nivou, kao i diplomatskih predstavništava i štićenih ličnosti u BiH, zadužena je Uprava za koordinaciju policijskih tijela.

Čelnik Uprave Mirsad Vilić potvrdio je da preduzimaju pojačane mjere zaštite.

“Na osnovu naših procijena, podigli smo nivo obezbjeđenja za diplomate i ambasade koje obezbjeđujemo”, kazao je Vilić.

Direktor Uprave policije MUP-a Federacije BiH Dragan Lukač potvrdio je takođe da su pojačane mjere zaštite različitih institucija.

“Sve provjeravamo, sve dolaske osoba koje su bile na inostranim ratištima takođe istražujemo i ništa se ne prepušta slučaju”, kazao je Lukač, naglasivši da policija vlada situacijom.

Inače, prema ranije objavljenim procjenama policijskih i obaveštajnih agencija BiH, najmanje 150 državljana te zemlje u proteklom periodu otišlo je na ratišta u Siriji i Iraku gde se bore na strani radikalnih islamističkih grupa poput Islamske države i Fronta al-Nusra.

U BiH se procjenjuje da bi oni mogli da budu prijetnja kada se vrate u zemlju.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pojacane-mjere-u-bih-zbog-mogucih-teroristickih-napada/||claudebot