Baždarević novi selektor BiH, RS daje selektore U21 i U15 ekipe

Objavljeno: 17. 12. 2014 u 15:09h

Nakon što je Mehmed Baždarević izabran za selektora fudbalske reprezentacije BiH, upražnjena mjesta na pozicijama selektotra U21 i U15 selekcija BiH popuniće kadar kojeg je nominovao Fudbalski savez Republike Srpske.

mehmed

“Već ranije smo poslali prijedloge za selektore i trenere u omladinskim selekcijama i neko od njih biće izabran na upražnjene funkcije. Odluku će donijeti Izvršni odbor FS BiH na sjednici 27. decembra, a sve to na prijedlog entitetskih saveza i Tehničkog komiteta. Nama će pripasti mjesta selektora u mladoj reprezentaciji te selekciju U15 kao i ženske ekipe do 19 godina”, izjavio je generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković.

On je dodao da je iznenađen što Faruk Hadžibegić nije dobio nijedan glas prilikom izbora te je čestitao Baždareviću na izboru.

“Čast nam je što je naš prijedlog Milovan Rajevac bio među dva najozbiljnija kandidata za izbor selektora i to je za nas korektan uspjeh”, dodao je Petković.

Kandidat za selektora u ime FSRS Milorad Rajevac bio je glavni protivkandidat Mehmedu Baždareviću, ali odlukom Izvršnog odbora nije dobio priliku da preuzme klubu “zmajeva”.

“Ne krijem da mi je bila velika želja da sednem na klupu reprezentacije BiH, ali ona nije ispunjena. Svom kolegi koji je dobio posao želim svu sreću i da se plasira na Evropsko prvenstvo, a potom i tamo ostvari dobre rezultate. Znao sam kad sam se kandidovao da je situacija u kojoj je BiH u kvalifikacijama teška, ali vjerujem da bih uspješno obavio posao”, rekao je Rajevac, koji je sa Ganom na Svjetskom prvenstvu 2010. godine došao do četvrtfinala i ostvario najveći uspjeh u istoriji ove zemlje, ali i afričkog fudbala uopšte.

Magat

Nakon što je Feliks Magat ranije odustao od kandidature za mjesto selektora reprezentacije BiH, sada je otkrio i zašto je to učinio. Naime, Magat je tokom gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji rekao da su čelnici FS BiH bili nezainteresovani da nešto konkretno promijene, željeli su “nastaviti tamo gdje se stalo”. Istakao je da su čelnici FS BiH na mjestu selektora reprezentacije htjeli nekoga ko bi u kratkom vremenu “od smeća koje je napravljeno, sve ispravio”.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bazdarevic-novi-selektor-bih-rs-daje-selektore-u21-i-u15-ekipe/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])