Miksali bolničku hranu mješalicom za beton

Objavljeno: 29. 11. 2014 u 10:32h

Danske nacionalne vlasti zatvorile su kompaniju koja je pripremala hranu za bolnice i staračke domove jer je utvrđeno da su hranu miješali mješalicom za beton!

mjesalica

Naime, danska Uprava za hranu i veterinarstvo utvrdila je da je kompanija “Nordic Ingredients” najozbiljnije prekršila protokole koji se odnose na higijenske uslove pripremanja hrane, pišu Nordjyske.

Vijest da je ova kompanija hranu pripremala uz pomoć mješalice za beton odjeknula je u danskoj javnosti i izazvala neviđeni skandal, posebno jer se radi o hrani namijenjenoj bolnicama i ustanovama za stara lica. Inače, hrana je dopremana bolnici i domovima za stara lica i to je uglavnom bila namijenjena pacijentima koji imaju problema sa gutanjem.

Zvaničnici iz Uprave za hranu i veterinarstvo su saopštili da su bili zaprepašteni načinom pripreme hrane, te kršenjem higijenskim uslova. U prilog tome dodali su da su uslovi u prostorijama za proizvodnju hrane bili na najnižem mogućem nivou.

“Nije se tu radilo samo o haotičnom stanju koje smo zatekli u prostorijama za pripremu hrane, već smo utvrdili da su standardi čišćenja i održavanja tih prostorija bili krajnje neadekvatni”, izjavila je Henrijete Minster iz Uprave za hranu i veterinarstvo.

Ona je dodala da mješalica, koju su zatekli na licu mjesta, nije bila čišćena te su u njoj bili vidljivi slojevi od ranijih priprema hrane.

“Kako da vam kažem, bila je to narandžasta mješalica, kakve imamo priliku da vidimo na građevinama. To je nevjerovatna situacija jer ne sumnjam da je bila puna bakterija i raznih mikroorganizama”, rekla je Minsterova.

Inače, hranu od kompanije “Nordic Ingredients” primaju desetine javnih ustanova. Svi oni su odmah reagovali i uništili obroke koje su dobili od “Nordic Ingredients”. Mnoge od ovih ustanova nisu ni znale šta se dešava, niti su znali da je kompanija zatvorena.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/miksali-bolnicku-hranu-mjesalicom-za-beton/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])