Ispovijest spasioca: “Čuli smo vapaje sa Dunava”

Objavljeno: 26. 11. 2014 u 13:39h

Muzičar Vladan Đorđević (27) iz Pančeva, koji je u noći kada se desila tragična saobraćajna nesreća na Adi Huji u blizini restorana “Carska ohota” svirao na njemu, kaže da je jedan čovjek uletio unutra i počeo da se dere da neko pozove Hintu pomoć i policiju i tada je rekao da je automobil sletio u Dunav.

saas

”Svi smo šokirani izletili napolje, konobari, muzičari, obezbjeđenje, gosti. Počeli smo da zovemo Hitnu i policiju. Dok smo trčali ka Dunavu, čuli smo vapaje” kaže on, pa nastavlja:

”Sve je trajalo kao sekund. Našli smo se ispred rijeke, držali za ruke i u živom lancu ih izvlačili iz vode. Oni koji su uspjeli da se spasu su panično vrištali”, kaže Đorđević.

Vladan kaže da su oni pokušali da ih nadglasaju i bodrili ih kako bi skupili snagu i došli bliže obali, ali Dunav je vukao na sve strane i ništa se nije vidjelo.

”Vidиo sam da je ruka Luki Višnjiću povređenja jer radim u Hitnoj. Čim smo ga izvukli stavio sam ga na bok. Prvo smo izvukli dјevojku, zatim vozača, pa Luku. Više se ništa nije čulo”, sa jezom u glasu je govorio Đorđević.

One koje su spasili uveli su u restoran i obmotali ih ćebadima, ali tada je uslijedila još veća drama.

”Dečko koji je vozio je odjednom počeo da viče: “Jankela je u gepeku! Vadite ga!”, a Milica je vikala: “Dušane, a Beba!”. Sledili smo se. Izašli smo opet napolje, ali se više ništa nije čulo i na površini nije bilo ničega”, rekao je on.

Na kraju, Vladan Đorđević je istakao da su svi razmišljali kao jedan i kaže da ne želi ni da pomisli šta bi se dogodilo da je nesreća bila samo 15 minuta kasnije, kada bi već svi otišli.

”Niko ih ne bi vidio ni čuo”, zaključio je on.

Nesreća se dogodilo u subotu ujutru oko 3.50 kada je automobil “bmw” sa šestoro mladih uletIo u Dunav, a iz potopljenog vozila osim vozača uspio je da izađe Luka Višnjić (20) i Milica Jokić (18).

Nesreća se dogodila kada je Dušan Jovanović iz Višnjičke ulice skrenuo ka Adi Huji i velikom brzinom vozio ka šetalištu. Tada je izgubio kontrolu zbog čega nije uspio da skrene desno ka restoranu, već je uletio u Dunav.

Izvor: Telegraf.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ispovijest-spasioca-culi-smo-vapaje-sa-dunava/||claudebot