Alkohol okidač za ubistvo oca i bake

Objavljeno: 25. 11. 2014 u 20:10h

Luka Savić (20), naručilac ubistva svog oca Slobodana (53) i bake Mare (77), izjavio je u Vrhovnom sudu RS da je alkohol bio okidač za dvostruko ubistvo.

Luka Savic

Savić je nepravosnažno osuđen na 19 godina i 10 mjeseci, a Vijeće Vrhovnog suda RS pokušao je ubijediti da mu smanji zatvorsku kaznu.

“Kajem se i volio bih da je sve bilo drugačije, za sve je kriv alkohol”, kazao je Savić.

Milan Romanić, Savićev advokat, istakao je da prvostepeni banjalučki Okružni sud nije dovoljno cijenio olakšavajuće okolnosti za njegovog branjenika. Romanić je u žalbi još istakao da je Okružni sud Savića osudio i za oružje, iako je puška pripadala njegovom pokojnom ocu, a ne njemu.

Tužilaštvo je sa druge strane zatražilo odbijanje žalbe odbrane, a konačnu odluku Vrhovni sud RS donijeće u narednih mjesec dana.

Podsjećamo, Savić je priznao da je učestvovao u ubistvu oca i bake, ali se pokušao odbraniti time da je to učinio jer su ga navodno godinama teško zlostavljali. Protiv maloljetnog D.M., koji je označen kao direktni izvršilac ubistava, postupak je razdvojen i vodio se pred Odjeljenjem za maloljetnike Osnovnog suda u Gradišci.

U međuvremenu, maloljetniku je izrečena presuda po kojoj bi trebalo da provede od šest mjeseci do četiri godine u vaspitno-popravnom domu zbog pomenutog teškog ubistva.

Ovaj zločin se dogodio 18. februara ove godine oko 22.30. Prvo je likvidarana Mara, a nakon toga i njen sin Slobodan. Istraga je pokazala da su mladići na imanje Savića došli s namjerom da ubiju. Luka je pozvao oca Slobodana putem telefona i rekao mu da dođe po njega u komšijsko selo kako bi ga odvukao od bake Mare i da ona ostane sama. Kada je Slobodan otišao, Luka je ušao u garažu, uzeo automatsku pušku i dao je D.M., koji je ispalio rafal prema Mari i usmrtio je. Nakon toga su njeno tijelo unijeli u kuću i pozvali Slobodana da i on dođe. Kada je došao, maloljetnik je u njega, dok je bio u dvorištu kuće, ispalio rafal i ranio ga. Slobodan je puzeći uspio da uđe u kuću. Slobodanov sin je tada naredio D.M. da dokrajči oca jer ga ne može slušati kako cvili. Nakon zločina Savić i D.M. pokušali su da pobjegnu Slobodanovim automobilom, koji se u međuvremenu pokvario, pa su bijeg nastavili polom, koji su ukrali od maloljetnikovog oca.

Bez imalo kajanja u međuvremenu su svratili da jedu u pekaru “Sunce” u Srpcu, a potom i u kafić, u kome su popili po fantu. Nakon toga su se odvezli u Dolinu kod Gradiške, gdje su prenoćili u automobilu i gdje ih je policija i uhapsila.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/alkohol-okidac-za-ubistvo-oca-i-bake/||claudebot