Krvnički tukli par s djetetom u Novom Sadu

Objavljeno: 22. 11. 2014 u 15:08h

Troje članova jedne aškalijske porodice fizički su napadnuti protekle noći u novosadskoj Jevrejskoj ulici samo zbog toga što su pričale na aškalijskom jeziku, koji je sličan albanskom, saopštila je danas Matica Aškalija u Novom Sadu.

stop policija

U saopštenju, koje je potpisao predsedik Matice Aškalija Jahir Toplica, navodi se da su aškalijsku porodicu fizički napale dvije osobe, mladić i djevojka.

Ta porodica se, kako je saopšteno, vraćala kući od rođaka kod kojih su bili na slavi, kada su ih oko tri sata poslije ponoći, u ulazu gdje je i sjedište te matice, dočekali mladić i djevojka i počeli da ih maltretiraju čim su čuli kako pričaju.

Muškarca, njegovu ženu i maloljetno djete su počeli da udaraju pesnicama i nogama, tako da su komšije koje su čule vrisku pozvale policiju a napadači su otišli na burek u obližnju pekaru.

Policajci su, pošto im je rečeno šta se dogodilo i gdje se nalaze mladić i djevojka, obavili razgovor sa napadačima i tom prilikom, kako se navodi u saopštenju Matice Aškalija, jedan od policajaca mladiću je rekao “brate, nisi to trebao” a “sa ženskom osobom nisu ni riječ progovorili, te su se sa njima i lijepo pozdravili”.

Napadnuti M. S. i njegova supruga su, zbog posljedica napada, morali da potraže pomoć u Kliničkom centru Vojvodine, navodi se u saopštenju.

Matica Aškalija navodi da se tako nešto ne dešava prvi put, pošto je i predsjednika Toplicu jedan čovjek fizički napao na ulici kada je čuo kako priča mobilnim telefonom, rekavši mu “nemoj ovdje pričati albanski, nije ti ovo Albanija”.

Matica Aškalija je najoštrije osudila napade na aškalijsku popilaciju i zatražila od MUP-a Srbije da zaštiti građane te nacionalnosti “a ne dodvoravanje napadačima”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/krvnicki-tukli-par-s-djetetom-u-novom-sadu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])