U BiH i djeca rađaju djecu!

Objavljeno: 21. 11. 2014 u 10:33h

Od 1995. do početka ove godine 148 djevojčica prije nego što su proslavile 15. rođendan postale su majke.

20141121081630_274201

Podaci su to Agencije za statistiku BiH, prema kojima je lani zvanično zabilježeno pet porođaja djevojčica koje nemaju ni 15 godina, piše Avaz.

Ovo su zvanični slučajevi, a strahuje se da je u stvarnosti taj broj mnogo veći i da se ovakvi porodi obavljaju i mimo bolnica da bi djevojčice i njihove porodice “izbjegle sramotu”.

Zamoljeni da prokomentarišu ovakve slučajeve, ljekari i sociolozi kažu da je ovakva praksa suprotna onoj u razvijenim zemljama, gdje se brak i majčinstvo sve više odlažu za zrelije godine. Ovakve ekstremne primjere, dodaju, treba prevenirati, jer djevojčice u tim godinama ni u kojem slučaju, ni psihički ni fizički, nisu spremne za majčinstvo.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-bih-i-djeca-radaju-djecu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])