Miloš Pavlović osvojio titulu evropskog šampiona

Objavljeno: 21. 11. 2014 u 16:25h

Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je danas na stazi Sepang u Maleziji titulu evropskog prvaka u Blancpain Lamborgini Super trofej takmičenju.

saas

Poslije dvije finalne trke tandem “Bonladi motorsporta” osvojio je dva druga mjesta što je bilo dovoljno za osvajanje titule.

Holanđanin Jeron Mul u potpunosti je podbacio u Maleziji i prokockao prednost od pet poena, sa kojim je stigao na odlučujući trkački vikend.

Na poznatoj gran-pri stazi se ove nedjelje održava svjetsko finale “najbržeg kup takmicenja na svijetu”, a prve dvije trke u programu bile su rezervisane za evropske finaliste.

Najvažniji duel svakako je bio okršaj za prvo mjesto u “Pro” kategoriji, gdje su Pavlović i Piskopo imali izuzetno težak zadatak da nadoknade pet bodova zaostatka u odnosu na jedinog rivala u borbi za titulu, Holanđanina Jerona Mula.

Još veći izazov pred tandem “Bonaldi Motorsporta” postavio se poslije slobodnih treninga, kada su mehanički problemi učinili da ostvarenje cilja djeluje još dalje. Pehovi su se nastavili i u prvoj trci u kojoj je Pavlović startovao sa druge pozicije.

Njegov “galjardo” gubio je snagu, ali se srpski as nije predavao, već se upustio u direktan okršaj sa Mulom iz kojeg je izašao kao pobjednik, iako se u jednom trenutku našao kraj staze. Uspio je da ciljem prode kao drugi i tako dođe do evropske titule.

“Imali smo mnogo problema od dolaska u Maleziju, a zbog tehničkih kvarova tokom treninga praktično nismo mogli da radimo na automobilu i pripremimo ga za trke na pravi način. Bilo je mnogo uspona i padova, ali nijednog trenutka nismo prestajali da verujemo da možemo da ostvarimo cilj zbog kojeg smo došli na Sepang. Bilo je mnogo teško dostići nedostatak u bodovima poslije Nirburgringa, ali zbog toga nam je titula još draža”, rekao je Pavlović.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/milos-pavlovic-osvojio-titulu-evropskog-sampiona/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])