Na području Laktaša nedostatak logopeda i defektologa

Objavljeno: 19. 11. 2014 u 19:53h

Nedostatak logopeda i defektologa na području opštine Laktaši najveći je problem ove lokalne zajednice kada je riječ o odrastanju djece sa teškoćama u razvoju.

logo

Ovo je zaključak današnjeg okruglog stola održanog u okviru projekta „Shvatite nas zbiljno – govorimo o mogućnostima“ u JU OŠ „Desanka Maksimović“ u Trnu.

Učenici ove škole sa i bez teškoća u razvoju tokom proteklih mjesec dana radili su zajedno sa svojom socijalnom radnicom Bojanom Filipović na identifikovanju problema koje imaju njihovi vršnjaci sa teškoćama. Kao osnovni problem, oni su prepoznali nedostatak logopeda i defektologa, a naveli su i razne druge probleme počevši od ahitektonskih barijera do predrasuda.  Svoje aktivnosti prezentovali su predstavnicima relevatnih institucija opštine Laktaši.

„Veoma je važno da su učenici sami prepoznali probleme svojih vršnjaka. Drago mi je da su uočili i potrebu za logopedom i defektologom, jer je to jedan od gorućih problema u našoj opštini“, istakla je Bojana Filipović, koordinator projekta na području opštine Laktaši.

Predstavnici škola, doma zdravlja, opštine, centra za socijalni rad i drugih institucija sa područja Laktaša složili su se da je problem stručnog kadra pitanje koje se mora rješiti kako bi se djeci sa teškoćama poboljšao položaj u lokalnoj zajednici.

Oni su naglasili da će taj problem nakon današnjeg okruglog stola zajednički predstaviti i nadležnim institucijama, te zatražiti njegovo rješenje.

Okrugli sto u Trnu realizovan je u sklopu projekta „Shvatite nas ozbiljno-govorimo o mogućnostima“, koji realizuje NVO Genesis Project iz Banjaluke u partnerstvu sa UNICEF-om BiH, USAID-im i Delegacijom EU u BiH.

Projekat je sastavni dio kampanje „Govorimo o mogućnostima“ čiji je cilj podizanje svijesti o pravima djece s teškoćama u razvoju.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/na-podrucju-laktasa-nedostatak-logopeda-i-defektologa/||claudebot