Iduće godine rezultati popisa

Objavljeno: 18. 11. 2014 u 16:35h

Naredne godine počeće objavljivanje rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, navodi se Informaciji Agencije za statistiku BiH, koju je danas usvojio Savjet ministara BiH.

popis

U Informaciji se navodi da se sve aktivnosti na obradi popisnih materijala odvijaju prema planu Savjeta ministara.

Iz Savjeta ministara BiH podsjećaju da je popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine izvršen na ukupno 24.319 popisnih krugova na teritoriji BiH.

Obrada podataka je počela 27. januara, a do 1. oktobra u cijelosti je završena ručna priprema materijala, skenirano je 90 odsto od ukupnog broja popisnih krugova, za 85 odsto materijala završeno je optičko prepoznavanje sadržaja popisnica i unos u bazu podataka, a šifrirano je 60 odsto od ukupnog broja tekstualnih odgovora.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/iduce-godine-rezultati-popisa/||claudebot