“Ćiro” Blažević: “Prosinečki je pravi čovjek za reprezentaciju BiH!”

Objavljeno: 18. 11. 2014 u 17:00h

Bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH, trener svih trenera, Miroslav “Ćiro” Blažević komentarisao je posljednja dešavanja u vezi sa reprezentacijom BiH, te otkaz selektoru Safetu Sušiću.

roci

“Vrlo mi je žao Sušića, ali to je sudbina nas trenera i selektora. Kada nemaš rezultate, uvijek si u opasnosti da ostaneš bez posla. Nadam se da ljudi iz Saveza sada neće pogriješiti u izboru novog trenera”, kazao je Ćiro.

Zatim je dodao:

“Ako bih ja mogao dati prijedlog, jer mi nikako nije svejedno šta će se dešavati sa reprezentacijom BiH, čiji sam jedan dio, jer je to i moja reprezentacija – Robert Prosinečki je čovjek situacije i neko ko je u stanju pobijediti sve preostale utakmice do kraja kvalifikacija. To je najbolji čovjek za reprezentaciju BiH, a ne treba zaboraviti da je Prosinečki napravio reputaciju jednom Slavenu Biliću jer je sve išlo preko njega u reprezentaciji Hrvatske”.

Odbacio je svaku mogućnost da se on vrati za kormilo reprezentacije BiH.

“Nažalost, u takvim sam godinama da takav posao više ne mogu preuzeti na sebe”.

Osvrnuo se Ćiro potom i na težak poraz koji je reprezentacija BiH doživjela u Izraelu.

“Kao svakom navijaču kojem je stalo do reprezentacije, ona utakmica mi je bila mučna za gledati. Sada se treba okrenuti budućnosti, konsolidovati redove i početi pobjeđivati. Imamo kvalitet da se možemo nositi s kim god hoćeš”, zaključio je Ćiro Blažević.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ciro-blazevic-prosinecki-je-pravi-covjek-za-reprezentaciju-bih/||claudebot