Zagreb: Lagali su mi da im je rođak, nisam znala da je robinja i da je Jasmin siluje

Objavljeno: 16. 11. 2014 u 10:47h

Jasmin Sadiku (17) u subotu je oko deset sati ušetao u dvorište porodične kuće u Ulici Obrubići na rubu Zaprešića iz koje ga je u četvrtak, zajedno s njegovim roditeljima, odvela policija. Bio je u društvu još dvojice romskih mladića. Pokupio je dio odjeće koja se sušila na užetu ispred trošne prizemnice i ubrzo otišao. Očito je kao maloljetnik pušten na slobodu, iako je zajedno sa svojim roditeljima optužen za silovanje, onemogućavanje slobode kretanja i trgovinu ljudima.

Zapresic

Žrtva romske obitelji Sadiku, koja je u toj kući živjela od maja 2013. godine, bila je 15-godišnja djevojčica, takođe Romkinja, koja im je prošlu sedmicu uspjela pobjeći te je policiji otkrila da su je prodali njeni vlastiti roditelji. Istražiocima je takođe ispričala da su joj uzeli dokumente, tjerali je na težak fizički rad, a 17-godišnjak ju je prisiljavao na seksualne odnose.

Brojna porodica

Uslijedila je policijska premetačina kuće Sadiku u četvrtak ujutro, čemu je prisustvovala i njihova prva susjeda Amira Vdović (37) koja je, kaže, tom prilikom saznala da je 15-godišnjakinja, čijeg se imena ne može sjetiti, kupljena za 6000 eura. Čudi je otkud obitelji Sadiku taj novac jer je, koliko joj je poznato, živjela od socijalne pomoći, od koje je i plaćala najam za kuću u vlasništvu firme Febek Nekretnine.

Jasminovi roditelji, saznajemo od susjede, uz njega imaju još četvero djece. Najstarija Jasmina, koja može imati 18 godina, početkom avgusta odselila se u Pulu gdje se udala, a s roditeljima su ostali tinejdžer Ervin, 10-godišnji Nezir i mala Amela koja ima 4 godine.

Dva svjedoka

Krajem avgusta doselila im se 15-godišnjakinja iz Novske. Doveli su je u vjenčanici i u dvorištu priredili njeno vjenčanje s Jasminom, 17-godišnjakom koji još uvijek pohađa obližnju osnovnu školu.

“Policija je došla u četvrtak u 6 ujutro u pratnji socijalne radnice koja je prije premetačine preuzela dvoje najmlađe djece. Uz mene, bio je i još jedan susjed,kao svjedoci premetačine. Policajci su tražili djevojčine dokumente, fotografije s vjenčanja, lične stvari… priča susjeda.

“Jednom sam ih pitala ko je ona, a Jasminova majka mi je rekla da je ona kći njenog brata. Znala sam da ne govori istinu jer sam je vidjela u vjenčanici. Nisam znala da je Jasmin siluje niti da je prodana za novac. Da sam barem znala, prijavila bih to nadležnim službama. Odmah bi je odvela iz tog dvorišta – govori susjeda Vdović.

Vezane vijesti: http://www.banjaluka.com/vijesti/kratke-vijesti/2014/11/15/prodali-kcerku-maloljetniku-on-je-zarobio-i-silovao/

Izvor: Jutarnji.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zagreb-lagali-su-mi-da-im-je-rodak-nisam-znala-da-je-robinja-i-da-je-jasmin-siluje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])