Deki se u suzama oprostio od “Marakane”: Vi ste čudo!

Objavljeno: 16. 11. 2014 u 10:10h

Ovom feštom stavio sam tačku na dječački san, zatvorio sam krug karijere. Sa vama je sve lakše, vi ste čudo – rekao je legendarni as ispred sjeverne trivine Zvezdinog stadiona.

Dejan Stankovic FKCZ

CRVENA zvezda se oprostila i zvanično od još jednog velikog asa. Dejan Stanković posljednji 115. put pokonio snavijačima na „Marakani“, na prijateljskoj utakmici prvaka Srbije i njegovog sadašnjg kluba Udinezea i tako na najljepši način zatvorio krug bogate fudbalske karijere koju je oficijalno i počeo u ovom dresu 11. februara 1995. protiv OFK Beograda.

„Jedan je Stanković Dejan“ orila se „Marakana“ i tih godina kad je najmlađi kapiten donosio uspjehe Zvezdi. Vrijeme kao da je stalo, i poslije 16 godina velike karijere u Laciju i Interu, danas pomoćni trener Udinezea doživio je ovacije nešto preko 15.000 gledalaca od momenta kad je kročio na teren u trenerci Udineze. Transparentom „Deki, Zvijezda te zove i čeka na tebe“, „sjever“ je pozvao Dejana da u 38. minutu posljednji put zakorači na travu „Marakane“.

Sa crveno-belom „desetkom“ na leđima, ali broja „XL“, zamijenio je Vukana Savićevića, današnjim učenicima u Udinezeu nije imao mnogo prilike da pokaže sve ono što ga je krasilo u gotovo 800 takmičarskih utakmica, a umalo mu se nije ostvarila i želja da postigne 39. gol u crveno-belom dresu. Da je bio onaj od prije godinu dana, bilo bi 2:0.

I kao što nije mogao da sakrije emocije kad se oprašatao od Intera na „Đuzepe Meaci“ ili dresa Srbije u Novom Sadu, „Deksa“ ili „Zmaj“ (nadimak u Italiji) nije uspio da zadrži da suze ne poteku i pred „Delijama“. Ali, i njegovim saigračima Zvonkom Milojevićem, Markom Pantelićem, Goranom Bunjevčevićem, Zoranom Njegušem, Pericom Ognjenovičem, Goranom Đorovićem, Nikoslavom Bjegovićem, Vinko Marinovićem… koji su mu se pridružili na poluvremenu.

POKLONI STANKOVIĆ je dobio poklon od kluba i od „Delija“ koje su mu je uručili predsjednik Skupštine Svetozar Mijailović, a u ime navijača Vladimir Šavija.
Orila se „Marakana“ u njegovu čast posljednji put, nema čovjeka koji nije na nogama ispratio „Deksu“ sa velike scene. Pjesma sa „severa“, zajednička slika za uspomenu, pokloni. Kako i zaslužuje, dijete Zvezde i jedan od miljenika „severa“

“Dobro veče „Marakano“, jedno veliko hvala od mene. Ostvario sam dječački san, zatvorio sam krug jedne karijere. Vi ste čudo, mnogo vas volim, ali od srca” istakao je emotivni Dejan Stanković.

I otišao je sa terena, simbolično, kao pravi „Delija“ – tunelom kojim smiju samo najvatrenije pristalice crveno-belih.

Doviđenja Dejane, nikako zbogom, rekoše „Delije“…

Izvor: Novosti

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/deki-se-u-suzama-oprostio-od-marakane-vi-ste-cudo/||claudebot