Djeca prijavila nasilje u porodici zbog kog im se ubila majka: Otac nam je živote pretvorio u pakao

Objavljeno: 9. 11. 2014 u 19:21h

Sestra i dva brata iz Rakitova kod Jagodine podnijeli su prijavu protiv oca zbog višegodišnjeg zlostavljanja majke i njih.

kuca u selu Rakitovo

Zbog porodične torture, navode stariji brat i njegovi sestra i brat blizanci, njihova majka Ž. G. se objesila u avgustu. Policija je odmah protiv D. G. podnijela krivičnu prijavu za nasilje u porodici, a istragu vodi Osnovno tužilaštvo u Jagodini. Svjedočenje djece o višegodišnjoj torturi zaledilo je policajce i tužioca.

“Pretpostavljamo da se žena objesila zbog stalnog nasilja nad njom i djecom jer više nije mogla da izdrži takav život. Djeca su teško fizički, verbalno, emotivno i ekonomsko maltretirana – objašnjava sagovornik “Blica”.

Žena i troje djece, ispod fasade skladne porodice sa sela, godinama su trpjeli najprimitivnije nasilje i zlostavljanje. Niko od rodbine i komšija, iako se pretpostavlja da su znali šta se događa, nije prijavljivao ništa čudno.

Najveću žrtvu u kući podnosila je žena koja je bez pogovora morala da izvršava svako naređenje supruga. Čak je djecu maltretirao da ga oblače, hrane, donose mu lavor u krevet da mokri – priča naš izvor.

Samoubistvo Ž. G. bila je kap koja je prelila more višegodišnje muke i patnje. Ubrzo su sin i blizanci prijavili policiji oca.

“Djeca su pričala da ih je često tukao, ponižavao i vrijeđao do krajnjih granica ljudske izdržljivosti. A njihova kuća je izlovana od ostatka sela, nemaju komšije u blizini – objašnjava izvor “Blica”.

Niko od članova porodice D. G. nije imao stalni posao. Otac nije radio, a žena i djeca su sav zarađeni novac donosili njemu. Njihove zarade je trošio na sebe, dok njima gotovo ništa nije kupovao. Djeca su policiji rekla da majka više nije mogla da izdrži svakodnevnu torturu u porodičnom domu. Za sve njih je bilo neizdrživo očevo ponašanje i dugo godina su patili, ali su nalazili načine da ga trpe.

“Djeca imaju i dalje, iako su punoljetni, veliki strah od oca. Od majčine smrti svi su se distancirali od D. G. Strahuju da im ne naudi – objašnjava izvor “Blica”.

Maska

Nasilnik D. G. je pred komšijama i rodbinom stalno nosio skupu garderobu, a sa svima se lijepo ophodio. U novčaniku je uvijek imao novca.

Batine na njivi

Suprugu je D. G. maltretirao na razne načine. Jednom je, dok je Ž. G. radila na njivi, on ležao u hladu, a zatim kada bi nestalo vode ili hrane suprugu bi istukao pod izgovorom ,,da je krivac”.

Bez para za kartu

Surovi otac je ćerku kaznio da mora da pješači po 20 kilometara od kuće do škole.

“Ćerka je bila kažnjena i otac nije htio da joj da pare za autobusku kartu pa je morala da ide pješke do Ćuprije u školu i nazad – objašnjava naš izvor.

Izvor: Blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/djeca-prijavila-nasilje-u-porodici-zbog-kog-im-se-ubila-majka-otac-nam-je-zivote-pretvorio-u-pakao/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])