Nudi policajcima dva miliona za očevog ubicu!

Objavljeno: 1. 11. 2014 u 14:34h

Šesnaest mjeseci pošto je nepoznati vozač kamiona usmrtio njegovog oca na Ibarskoj magistrali, Radomir Kostić (28) iz sela Šopić, nadomak Lazarevca, odlučio se na jedan očajnički, ali posve neobičan potez – da ponudi novčanu nagradu od dva miliona dinara policijskom inspektoru koji pronađe ubicu!

Radomir Kostić

”Gospodine Stefanoviću, prema procjeni osiguranja, život moga oca vrijedi skoro dva miliona, ali meni taj bijedni novac ne treba, pa sam zbog toga odlučio da tim parama nagradim inspektora koji bude pronašao ubicu. Spreman sam da platim i prekovremeni rad samo da saznam ko mi je ubio oca”, obraćajući se javno ministru srpske policije Radomir Kostić je posredstvom „Alo!“ iznio svoj primaljiv predlog.

Predrag Kostić (62), Radomirov otac, poginuo je 11. jula prošle godine na Ibarskoj magistrali kada je na njega u blizini porodične kuće naletio kamion. Vozač ubica je pobjegao s lica mesta ne smanjujući brzinu. Istog dana u Ljigu je zaustavljen jedan sumnjivi kamion, ali je poslije kontrole utvrđeno da to nije vozilo koje je u Šopiću usmrtilo nesrećnog čovjeka.

Od tada istraga tapka u mjestu, a pošto počinilac nije identifikovan, Kostićima je iz garantnog fonda osiguranja uplaćeno obeštećenje od 1.950.000 dinara. Radomir i njegov pokojni brat Slavko dobili su po 600.000, dok je njihova majka „obeštećena“ sa 750.000 dinara.

”Osjećam se jadno otkako nam je osiguranje uplatilo novac. Boli me činjenica da život mog oca u ovoj državi ne vrijedi ni cijela dva miliona. Riješio sam da taj novac ponudim policiji s nadom da će ih ova nagrada dodatno motivisati”, kaže Radomir.

Na osnovu uviđaja i izjave jednog svjedoka nedvosmisleno je utvrđeno da je za pogibiju Predraga Kostića jedini krivac NN vozač kamiona koji ga je udario dok se kretao van kolovozne trake, propisanom stranom puta. Na obdukciji je utvrđeno da Radomir nije bio pod dejstvom alkohola niti narkotika, pa su se zbog svega toga stekli uslovi da njegova porodica bude obeštećena iz, takozvanog garantnog fonda. Njega su formirale najveće osiguravajuće kuće u Srbiji, zbog slučajeva u kojima počinilac saobraćajnog prekršaja ostane nepoznat.

Prate ga nesreće od očeve pogibije

On kaže da mu je od očeve pogibije sve krenulo naopako. Neposredno po nesreći dobio je posao u preduzeću gdje je njegov otac radio gotovo 40 godina, ali su samo poslije tri mjeseca ustanovili da tamo je tehnološki višak. Prošlog maja reka je poplavila njegovu nedovršenu kuću, a u junu tornado je s nje oduvao i krov. Njegov rođeni brat je umro četiri mjeseca kasnije, i to samo dva dana pošto je dobio sina, piše Alo!

”Brata sam sahranio na veresiju, jer sam se istrošio zbog rođenja sina, pa nisam imao para da kupim sanduk i krstaču. Ubijeđen sam da će nesreće prestati čim saznam ime ubice. Ja sam svoje rekao, ponuda je na stolu, sad je na policiju red ”, tužno zaključuje Radomir.

Svjedok vidio kamion-ubicu

Radomiru Kostiću nije jasno kako je moguće da policija ni poslije 16 mjeseci nije još pronašla vozača koji je ubio njegovog oca i pored svjedoka koji je do detalja opisao izgled kamiona-ubice. On se nada da će nagrada koju je ponudio biti dovoljno inspirativna i da će vozač kamiona proći kao Marko Milićev, koji je 25. jula poslije sveobuhvatne policijske akcije uhapšen zbog sumnje da je na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića (21).

Izvor: Alo.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nudi-policajcima-dva-miliona-za-ocevog-ubicu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])