Drage mame, ne radite ovo

Objavljeno: 30. 10. 2014 u 13:41h

Postoje mame koje svi izbjegavaju. Pročitaj, možda se pronađeš, ili shvatiš šta ne treba da radiš kada jednoga dana budeš majka.

mb

Mama koja sve zna

Ova mama zna sve o svemu u svakom trenutku! Ona ne može da priča o kolikama bez objašnjavanja porijekla njihovog naziva, ona zna čitav istorijat benadrila (lijeka protiv alergija) i sopstvenim trudom i nježnošću izliječila je baš svaku dečju bolest svojih mališana.

Mama koja je najbolja u svemu

Namjerno ili ne, ova majka učiniće da vaše male roditeljske pobjede djeluju bezvezno. Ponosni ste što vaš mališan u trećoj godini jede sam? Njen je to radio u drugoj! Napravili ste ukusan “čizkejk”? Njen je nagrađen na poslastičarskom takmičenju. Njeno dijete ima predivne manire, njegova odjeća je čista i nakon dva sata provedena u pijesku, ona ima najljepšu baštu, doteranu frizuru i savršen manikir. I ne ustručava se da vam to stavi do znanja.

Mama koja je vrlo, vrlo (vrlo, vrlo) iskusna

Ova majka će na svaku vašu priču odgovoriti: ”Sve sam ja to prošla”, ”Ne znaš ti još ništa”, ”Tek ćeš ti da vidiš” ili se cinično nasmijati vašim problemima.

Mama koja soli pamet

Ukoliko pred njom slučajno pomenete da je vaše dijete uživalo u čipsu i gaziranom piću, bićete primorani da slušate jednočasovno predavanje o tome kako takav način ishrane izaziva gojaznost, probleme sa srcem i disanjem.

Mama koja ne pravi greške

Svako od nas zna mamu kojoj se greške ne dešavaju. Ona sa svojom djecom, tvrdi, nikada nije imala nijedan problem! Ona nikada nije izgubila dijete u tržnom centru, nije ga ispustila kada je bilo beba, nije pred njim opsovala, nije mu dala nezdravu hranu, a ono ima odlične ocjene, ide na četiri sekcije i nevjerovatno je poslušno. Takva mama nikada sebi neće priznati da nešto nije u redu.

Mama hipik

Sve više roditelja se zalaže za prirodno roditeljstvo, što je predivno. Priroda nam je pružila mnogo i zato joj moramo vratiti istom mjerom i, da, lijekovi često više odmažu nego što pomažu. Međutim, vi jednostavno ne prihvatate da dijete nikada, ni po koju cijenu, ne treba da popije nijedan lijek, da je upotreba jednokratnih pelena zločin protiv prirode, da je pušenje u radijusu od 300 metara od djeteta užasan i namjerni način da mu naškodite.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/drage-mame-ne-radite-ovo/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])