Najviše poskupjeli odjeća i obuća

Objavljeno: 29. 10. 2014 u 10:58h

Potrošačke cijene u RS povećane su u septembru u odnosu na avgust za 0,4 odsto, a najviše je poskupjela odjeća i obuća za 1,2 odsto, podaci su Saveza sindikata RS.

odj

Prosječna septembarska neto plata iznosila je 831 KM i pokrivala je potrošačku korpu sa 45,96 odsto. Prema računici Saveza sindikata, četvoročlanoj porodici u RS za nabavku hrane bilo je potrebno 690 maraka, za stanovanje i usluge 522,25, a za kupovinu odjeće i obuće 135,10 KM. Za tekuće održavanje domaćinstva bilo je potrebno 104,20 KM, prevoz 194,80, obrazovanje i kulturu 81,45, a za higijenu 79,09 maraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/najvise-poskupjeli-odjeca-i-obuca/||claudebot