Žalba zbog puštanja uhapšenih u “Gibraltaru”

Objavljeno: 28. 10. 2014 u 11:54h

Tužilaštvo BiH uložilo je Apelacionom vijeću žalbu na odluku Suda BiH kojom nije određen pritvor osumnjičenima u predmetu “Gibraltar”, potvrđeno je u Tužilaštvu.

sud

“Tužilaštvo BiH uložilo je žalbu sa zahtjevom za određivanje pritvora osumnjičenima”, rekao je portparol te institucije Boris Grubešić.

Iz Tužilaštva je juče najavljeno da će zatražiti privremenu mjeru – blokadu cjelokupne imovine (pokretne i nepokretne imovine i blokadu računa) osumnjičenih za vrijeme trajanja postupka, jer će u okviru predmeta biti zatraženo i oduzimanje nezakonite imovinske koristi.

Sud je ranije odbio prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvorauhapšenima u akciji kodnog naziva “Gibraltar” i oni su pušteni na slobodu.

U akciji “Gibraltar” pripadnici Sipa uhapsili su direktora marketinške agencije S.V.R.S.A. Nevena Kulenovića, Belmu Kulenović, Sanjina Kulenovića, visoke rukovodioce kompanije HT “Eronet” Stipu Prlića i Zorana Bakulu, zamjenika generalnog direktora “Pink BH” Lajlu Torlak, bivšeg direktora “Mreže plus” Darka Aleksića, direktora agencije MITA Ejuba Kučuka i vlasnika agencije “Fabrika” Senada Zaimovića.

Ova grupa osumnjičena je za organizovani kriminal, falsifikovanje službenih isprava, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, poresku utaju, pranje novca, sklapanje štetnih ugovora, primanje i davanje dara ili drugih oblika koristi, te carinske prevare.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zalba-zbog-pustanja-uhapsenih-u-gibraltaru/||claudebot