Upozorenje vozačima: Ne krećite na put bez zimske opreme

Objavljeno: 23. 10. 2014 u 11:17h

Izvještaj o stanju na putevima…

gume

Ovog jutra saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugažen ili raskvašen snijeg na kolovozu. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme, bez obzira što zakonski nije stupila na snagu obaveza o posjedovanju zimske opreme. U usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Počeli su radovi na deminiranju terena (na lokalitetu „Zemljište Mitre Đuričić“) na dionici mag. puta M-4 Doboj-Tuzla u mjestu Stanić Rijeka,zbog čega će dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.(Predviđeno je da radovi traju do 21.11.2014.godine.)

Zbog radova na sanciji mostova Paljevac i Balkana u Mrkonjić Gradu na mag. putu M-5 dionica Rogolji-Mrkonjić Grad-Jezero doći će do obustave saobraćaja u periodu od 24.10. do 30.11.2014.godine. U početnom trajanju radova na mostovima predviđena je izmjena režima saobraćaja tako da se saobraćaj odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom uz povremene obustave saobraćaja u trajanju od 30 minuta.Za vrijeme potpune obustave saobraćaj se za sva vozila preusnjerava na obilaznicu oko mosta dužine od 150 m na mostu Paljevac i na mostu Balkana u dužini od 370m.

U okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na mag. putu M-16 Banjaluka-Jajce, dionica Karanovac – Crna Rijeka i regionalnom putu R-414 Karanovac – Mitrovići izvode se radovi, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 07:00 do 19:00h. Saobraćaj se odvija usporeno uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. (Radovi traju do 12.12.2014.godine).

Na magistralnom putu M-4 Banjaluka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.(Predviđeno je da radovi traju do 31.12.2014.).

Radi izvođenja radova na izgradnji trotoara u naselju Čatrnja, na magistralnom putu M-14.1 Čatrnja-Gradiška ograničava se brzina kretanja vozila na 40 km/h, zbog zauzimanja širine kolovoza od jednog metra prilikom izvođenja navedenih radova.(Predviđeno je da radovi traju do 17.11.2014.).

Na dionici mag. puta Prijedor-Kozarska Dubica, u mjestu Donji Jelovac došlo je do ulegnuća kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija jednom kolovoznom trakom u dužini od desetak metara.

Radovi:

Magistralni putevi

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj M-17 Vukosavlje-granica RS/FBiH (Karuše) na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta (radnim danima i subotom od 07-17, a nedjeljom od 07-13 časova). 31.12.2014.).

Regionalni putevi

Saobraćaj se, zbog odrona, jednom trakom odvija na regionalnim R-454 Sikirići-Fakovići-Skelani, R-455 Tišća-Caparde i R-454-a Ljubovijski most-Drinjača. Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva (R-446b) Zagon-Jasik i (R-476) Ukrina –G. Vijaka. Zbog izvođenja radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta R-477 Podgradci-Mrakovica (dionica koja od Gradiške vodi prema Kozari).

Lokalni putevi

Radi izvođenja radova na izgradnji novog mosta u mjestu Tekućica, obustavlja se saobraćaj na lokalnom putu L-007 Doboj Novi 3-Petrovo (manastir).U vrijeme trajanja obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac M-4 Doboj (Poljice)-Granica RS/FbiH (Stanić Rijeka), a za prelazak pješaka izgrađen je montažno-demontažni most pored mosta na kojem se izvode radovi.(Predviđeno je da radovi traju do 03.11.2014.).

Zabrane

Na dionici reg. puta R-474 Gornja Vijaka 2-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci,zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko 5 t ukupne mase i visine veće od 3,5 m. M-18- Brod na Drini-Šćepan Polje – zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Iako su uslovi za vožnju u većem dijelu F BIH jutros nepovoljni, prohodnost puteva je dobra. U višim planinskim predjelima upozoravamo na raskvašeni snijeg na kolovozu. Izdvajamo putne pravce: Koprivnica-Kupres, Sarajevo-Tuzla (preko Nišića i Karaule), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (prevoj Makljen), Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj). Zbog niskih jutarnjih temperatura i mjestimične poledice na kolovozu, skrećemo pažnju i na dionice preko mostova, vijadukta i na prilaze tunelima.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo dionice: Sarajevo-Kiseljak, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Srbljani- Krupa i Ljubuški-Čapljina.

Granični prelazi

Na GP u BiH nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.

Izvor: Buka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/upozorenje-vozacima-ne-krecite-na-put-bez-zimske-opreme/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])