Sestrama 19 godina za ubistvo

Objavljeno: 23. 10. 2014 u 19:25h

Vijeće Kantonalnog suda u Tuzli osudilo je Muneveru Husić (46) na 14 godina, a njenu sestru Jasnu Zulić (37) na pet godina zatvora zbog ubistva Nesiba Kadrića (76).

sestre Tuzla

Husićeva i Zulićeva su, prema optužnici Kantonalnog tužilaštva TK, 17. ili 18. oktobra 2013. godine ubile Kadrića u njegovoj porodičnoj kući u Živinicama.

Husićeva je stanovala sa dvoje djece u kući Nesiba Kadrića, koji je bio dobrostojeći građanin jer je dobijao njemačku penziju. Ubrzo im se u kući pridružila Muneverina sestra Jasna Zulić.

Nakon što je u porodičnoj kući pronađeno tijelo Kadrića, sudski vještak je utvrdio da je njegova smrt nastala nasilnim putem, odnosno gušenjem.

Službenici policije uhapsili su Husićevu i Zulićevu, a Kantonalno tužilaštvo je 6. janura 2014. godine podiglo optužnicu.

Saznajemo da će se na presudu Vijeća Kantonalnog suda u Tuzli žaliti advokati Husićeve i Zulićeve, ali i Kantonalno tužilaštvo TK.

Još jedno ubistvo nedavno je imalo sudski epilog pred Kantonalnim sudom u Tuzli. Majda Imširović (25) osuđena je na tri godine zatvora zbog krivičnog djela ubistvo na mah.

Ona je u februaru 2014. godine u tuzlanskom naselju Slavinovići ubila nevjenčanog supruga Huseina Jašarevića (32).

Imširovićeva je Jašareviću zadala jedan smrtonosni udarac u grudni koš nakon što su se njih dvoje u ranim jutarnjim časovima posvađali.

Njihova maloljetna kćerka nakon ubistva oca ostala je živjeti s Jašarevićevim roditeljima.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sestrama-19-godina-za-ubistvo/||claudebot