Počelo ponovno brojanje glasova za 48 biračkih mjesta

Objavljeno: 23. 10. 2014 u 15:08h

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu danas je, po nalogu Centralne izborne komisije (CIK) BiH, počelo ponovno brojanje glasačkih listića za 48 biračkih mjesta za pojedine nivoe vlasti.

brojanje

Predsjednik CIK-a Stjepan Mikić, koji je zajedno sa ostalim članovima Komisije prisustvovao početku ponovnog brojanja, najavio je da će Komisija danas donijeti odluku o ponovnom brojanju za još 10 ili više biračkih mjesta.

On je podsjetio da CIK ponovno brojanje nalaže na prijedlog glavnog kontrolora.

“Na svakim izborima imamo ove situacije da se na zahtjev glavnog kontrolora naredi ponovno brojanje”, objasnio je Mikić u izjavi medijima.

On je najavio da će CIK za dan-dva imati kompletirane rezultate ovogodišnjih opštih izbora, koje će u najskorije vrijeme utvrditi i objaviti.

“Ne mogu precizirati da li će to biti u ponedjeljak ili utorak, ali budite sigurni da je to prije zakonom utvrđenog roka od 20 dana”, dodao je Mikić.

Direktor Glavnog centra za brojanje Ermin Kos objasnio je da se ponovno brojanje vrši, jer se na pojedinim biračkim mjestima javljaju velike razlike između broja važećih glasačkih listića i listića koje su osvojile političke stranke.

“Na ovim izborima nema ponovnog brojanja za Predsjedništvo BiH i nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske, dok su svi ostali nivoi bili podložni greškama”, rekao je Kos.

Kao moguće razloge za nepodudaranje podataka on je naveo neiskustvo biračkih odbora, umor i namjerne greške.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pocelo-ponovno-brojanje-glasova-za-48-birackih-mjesta/||claudebot