BiH prva zemlja u svijetu sa novom generacijom pasoša

Objavljeno: 23. 10. 2014 u 11:48h

Bosna i Hercegovina uvodi novu generaciju putnih isprava koje će imati i novu cijenu. Saznajte koliko će koštati…

spec

Savjet ministara BiH, na prijedlog Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH, donijelo je Pravilnik o cijeni putnih isprava, koji predviđa uvođenje nove generacije pasoša s tankom polikarbonatnom savitljivom identifikacijskom drugom stranom.

Tako će Bosna i Hercegovina biti prva zemlja u svijetu s novom generacijom pasoša koja ispunjava četiri uslova: lasersku personalizaciju, online akviziciju podataka, polikarbonat stranicu s podacima i sliku u boji.

Cijena pasoša koja važi 10 godina iznosi 50 KM (oko 25 evra). Prosječna cijena pasoša u regiji i Europi s rokom važenja od 10 godina iznosi 64,8 eura.

Cijena pasoša za djecu od tri do 18 godina koja važi pet godina iznosi 40 KM (oko 20 evra), a za djecu koja nisu navršila tri godine cijena pasoša iznosi 30 KM (oko 15 evra), s rokom važenja tri godine.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bih-prva-zemlja-u-svijetu-sa-novom-generacijom-pasosa/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])