Četiri razloga zbog kojih vas ljudi ne primjećuju

Objavljeno: 22. 10. 2014 u 15:16h

Da li se ponekad (ili možda čak i često) osjećate kao da ste nevidljivi drugima? S ovim se susreće veoma veliki broj žena te imaju osjećaj da ih drugi ne vide i ne čuju. Međutim, kao što je to obično slučaj, sve polazi od vas. Ukoliko sebe tretirate na određeni način tako će vas i drugi tretirati. Ukoliko radite nešto od sledećih stvari, vi zapravo činite sebe nevidljivima vašoj okolini.

Ignorišete sebe

1

Da li često ignorišete svoja osjećanja? To nije dobra strategija, jer su vaša osjećanja izvor unutrašnjeg vođstva te vam daju do znanja da li vodite računa o svom blagostanju ili se zapostavljate. Ignorisanjem osjećanja vi, zapravo, sebi dajete do znanja da vam ona nisu važna. Samim tim, ukoliko nisu važna vama neće biti važna ni drugima.

Ne zauzimate se za sebe

2

Možda i mrzite nepravdu i možda ste spremni, a možda to i radite, da se zauzmete za nekoga. Ipak, kada je riječ o vama, stojite sasvim mirno, kao da se ništa ne dešava. Govorite sebi da to možete podnijeti i da vam neće biti ništa. Ukoliko se ne zauzimate za sebe to znači da se drugi prema vama neće odnositi sa poštovanjem.

Prihvatanje jednosmjernih veza

3

Veze (bilo da se radi o prijateljstvu, ljubavi ili je pak u pitanju rodbinska veza) u kojima vi služite kao “spužva” koja samo sluša i “upija” tuđe probleme i priče, bez da vas druga strana pita kako se vi osjećate, nisu uopšte dobre ni zdrave. Naravno da će drugi željeti da provode vrijeme s vama (zbog vaših sposobnosti slušanja), ali ako ignorišete sebe u cijeloj ovoj priči to je znak i drugima da vas ignorišu. Ukoliko prihvatite jednosmjernu vezu vi dajete ljudima do znanja da vas mogu ignorisati.

Udovoljavanje drugima

4

Ukoliko konstantno pokušavate da udovoljite drugima kako bi vas oni primijetili, znajte da se to nikada neće desiti, jer će vas oni tretirati upravo onako kako vi tretirate sebe. Da li vjerujete da će vas drugi, ako odustanete od sebe, vidjeti na sasvim drugi način odnosno da će im biti stalo do vas i da će misliti kako ste vi dobra osoba? Da li se to ikada pokazalo kao nešto što zaista funkcioniše? Nema ništa loše u tome što želite da budete “fini”. Na kraju, to je i dio kućnog odgoja. Ali, ipak, ukoliko stalno pokušavate da udovoljite drugima kako bi vas oni primijetili, “izgubićete” sebe, jer postoji veoma velika vjerovatnoća da će drugi, kada vide ovu vašu stranu, jednostavno “gaziti” preko vas i vaših emocija.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/cetiri-razloga-zbog-kojih-vas-ljudi-ne-primjecuju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])