Pogledajte kako je bokser nokautirao sudiju (Video)

Objavljeno: 21. 10. 2014 u 16:40h

Hrvatski juniorski bokserski reprezentativac Vido Lončar, koji je u ponedjeljak naveče nakon poraza na Evropskom prvenstvu u Zagrebu fizički napao poljskog sudije Macieja Dziurgota i nanio mu teške tjelesne povrede, doživotno je suspendovan od strane Hrvatskog bokserskog saveza i nalazi se u pritvoru.

boks

Nesvakidašnji incident dogodio se u ponedjeljak naveče u zagrebačkom Domu sportova, gdje je u toku juniorsko Evropsko prvenstvo za boksere.

Hrvatski reprezentativac u kategoriji do 81 kg Vido Lončar, koji je poražen tehničkim nokautom u drugoj rundi od Litavca Baniulisa Algirdasa, prije proglašenja pobjednika udario je sudiju Macieja Dziurgota u glavu, a kad je ovaj završio na podu, Lončar mu je zadao još sedam udaraca u tijelo, prije nego što su priskočile bodovne sudije i bukvalno izvukli pomahnitalog hrvatskog boksera iz ringa.

Nesretni poljski sudija završio je u bolnici s teškim tjelesnim povredama, a cijeli je slučaj prijavljen policiji te je Lončar završio u pritvoru. Uslijedila je brza reakcija Hrvatskog bokserskog saveza koji je Lončaru, članu BK Sesvete čiji je osnivač predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, izrekao doživotnu zabranu bavljenja boksom, a još se očekuje i očitovanje Evropske boksačke konfederacije.

“Ovo je najgore što nam se moglo dogoditi. Ovo je sramota za Zagreb i Hrvatsku, a boksačkom sportu je nanesena velika šteta. Sav trud koji smo uložili u organizaciju ovog prvenstva i podizanje imidža hrvatskog boksa uništen je u nekoliko sekundi”, izjavio je glavni sekretar HBS-a Marko Marović.

http://youtu.be/wjjKnjFZcww

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pogledajte-kako-je-bokser-nokautirao-sudiju-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])