Crveni meteoalarm: Upozorenje na kišu, orkanske udare vjetra i snijeg

Objavljeno: 21. 10. 2014 u 20:00h

Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku objavio niz upozorenja, uključujući i nekoliko crvenih, koji upućuju na izuzetno opasno vrijeme.

meteoalarm-hrvatska

Meteoalarm je oglasio crveni alarm za Zagreb i širu okolinu, sjevernu Hrvatsku, Slavoniju i Baranju te sjeverno Primorje i Istru. Upozorava se na moguće orkanske udare vjetra, koji bi na udare mogao duvati i brzinom od 120 kilometara na čas.

“Izuzetno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i neprilike su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete date od strane zvaničnih institucija u bilo kojim uslovima i budite spremni na vanredne mjere”, navodi Meteoalarm u svom upozorenju.

U Lici i Gorskom kotaru snijeg?

Za Liku, Gorski kotar i šire karlovačko područje najavljeni su udari vjetra takođe do 120 kilometara na čas, a očekuje se i snijeg u planinskim krajevima.

Kako javljaju meteorolozi, u noći i prijepodne cijelu Hrvatsku očekuje jača promjena vremena s kišom, pljuskovima, grmljavinom, u planinama i snijegom.

Na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti mjestimično će biti obilnije kiše. Sredinom dana i poslijepodne u većini krajeva barem djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, a u noći i prijepodne prolazno jak s olujnim udarima sjeverni i sjeverozapadni.

Na Jadranu će u noći i prijepodne umjereno i jak jugo okretati na jak do olujan jugozapadnjak, zatim buru i sjeverac, što će prema kraju dana slabiti.

Temperatura u unutrašnjosti u noći i ujutro od 12 do 16, zatim između 5 i 11, a na Jadranu uglavnom između 15 i 21°C.

U četvrtak i petak u kopnenom području pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno. Povremeno kiša i kratkotrajni pljuskovi očekuju se uglavnom u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana. Biće vjetrovito.

Izvor: 24sata.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/crveni-meteoalarm-upozorenje-na-kisu-orkanske-udare-vjetra-i-snijeg/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])