Hidroelektrane u BiH podbacile za trećinu

Objavljeno: 13. 10. 2014 u 15:44h

Bruto proizvodnja električne energije u Federaciji BiH, u prvih osam mjeseci 2014. godine, 7,8 odsto je manja nego u istom periodu prošle godine, što je posljedica lošijih hidroloških prilika.

hidreo

U periodu januar-avgust u FBiH je proizvedeno 6.613 gigavat-sati električne energije, u odnosu na 7.171 u istom razdoblju 2013. godine, pokazuju zvanični statistički podaci, a prenosi portal Indikator.ba.

U odnosu na prošlu godinu podbacile su hidroelektrane u kojima je proizvodnja od početka godine do kraja avgusta smanjena čak za trećinu i iznosila je 2.149 gigavat-sati.

Na drugoj strani, proizvodnja u termoelektranama je povećana 13,7 odsto, na 4.464 gigavat-sata Saglasno tome, smanjen je izvoz električne energije oko 30 odsto.

Iz Federacije BiH za osam meseci ove godine izvezeno je 1.709 gigavat-sati struje, za razliku od 2.446 u istom periodu lani.

Istovremeno smanjen je i uvoz, i to više nego dvostruko, poslije 860 gigavat-sati u prvih osam mjeseci 2013, pao je na 406 u istom ovogodišnjem periodu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/hidroelektrane-u-bih-podbacile-za-trecinu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])