U Prnjavoru otvorena Osnovna škola Branko Ćopić

Objavljeno: 27. 9. 2014 u 18:58h

U Prnjavoru je danas otvorena zgrada Osnovne škole “Branko Ćopić”, u kojoj će u ponedjeljak početi nastava za 520 učenika.

osnovna skola

“Sagrađena je moderna, funkcionalna zgrada, koja predstavlja ukras opštine, a sve zahvaljujući vlasniku firme Komerc-mali Dragi Malinoviću, koji je donirao sredstva”, rekao je direktor škole Rajko Aleksić.

“Zadužbinarstvo u istoriji srpskog naroda poznato je još od srednjeg vijeka. Najljepše građevine koje krase prestonice su zadužbine, a ova naša krasi Prnjavor”, istakao je Aleksić.

On je naveo da je od rušenja starog objekta do izgradnje nove zgrade prošlo samo 100 dana.

Đorđe Trivunović izrazio je nadu da će ovo podstaći i druge ljude, koji imaju i mogu, da ulože u budućnost ove lokalne zajednice.

“Naš osnovni motiv je da buduće generacije još u osnovnom obrazovanju dobiju ideju velikodušnosti. Ovo nama neće biti jedini projekat za Prnjavor”, poručio je Trivunović.

Nakon što bude završeno uređenje školskog dvorišta i parka biće poznato koliko je sredstava uloženo u sanaciju ove najstarije školske ustanove na području Prnjavora.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-prnjavoru-otvorena-osnovna-skola-branko-copic/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])