Snijeg zabijelio bh. planine

Objavljeno: 23. 9. 2014 u 19:41h

Prvi dan jeseni na planinama u BiH i zemljama okruženja obilježen je snijegom i zimskim temperaturama, koje su se kretale i do minus tri ispod nule.

snijeg

Na Jahorini je jutros osvanuo snježni pokrivač čija je visina oko 10 centimetara, a temperatura vazduha iznosila je nula stepeni Celzijusovih.

“Ne možemo reći da smo se baš obradovali ovom prvom snijegu, koji je ionako prolaznog karaktera, jer trenutno privodimo kraju određene radove na pripremi staza i uređenju terena na Jahorini”, kazao je Dragan Sokolović, rukovodilac marketinga i prodaje u Olimpijskom centru “Jahorina”.

Da vide prvi snijeg imali su priliku i građani Foče, s obzirom na to da je brdo Kmur osvanulo pod snježnim pokrivačem.

Jaka kiša, koja je zahvatila šire područje Foče, u noći između ponedjeljka i utorka prešla je u susnježicu i snijeg u višim predjelima, gdje se temperatura približila nuli.

Na vrhu Bjelašnice jutros su zabilježena oko četiri centimetra snijega, s izmjerenom temperaturom vazduha od minus tri stepena, a zabijelilo se i na planini Vlašić.

Kada je region u pitanju, snijeg je osvanuo i na Kopaoniku i Durmitoru u Srbiji, kao i na Bjelasici i Sinjajevini u Crnoj Gori.

Padavina je bilo i na hrvatskim planinama iznad 1.500 metara nadmorske visine u Lici i Gorskom kotaru, kao i na velebitskom vrhu Zavižan, na kojem su izmjereni četiri centimetra snijega i temperatura od nula stepeni.

Snijeg je padao i na najvišim vrhovima Kamešnice i Dinare.

Podsjećamo, na sjevernoj Zemljinoj polulopti jesen je počela juče ujutro u 4.29 po srednjoevropskom vremenu, dok paralelno na južnoj hemisferi počinje proljeće.

Prognoze bh. meteorologa pokazuju kako se do kraja nedjelje očekuje promjenljivo vrijeme s maksimalnim temperaturama od dva do 22 stepena Celzijusovih.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/snijeg-zabijelio-bh-planine/||claudebot