Oslikao mural s likom Tijane Jurić (Foto)

Objavljeno: 23. 9. 2014 u 19:34h

Oslikavanje murala tragično nastradale Tijane Jurić na jednoj od stambenih zgrada u subotičkom naselju Radijalac gotovo je završeno.

mural-tijana

Umjetnik iz Beograda Andrej Josifovski, i pored kiše, je uspio da oslika najveći dio murala koji predstavlja Tijanin lik, s ispisanim njenim imenom, godinom rođenja i smrti i porukom „Počivaj u miru“.

„Ideja je proistekla od Tijaninih drugova, koji su inicijatori da se ovo napravi, i njenog oca, koji me je pozvao da dođem i da uradim, što sam ja prihvatio. Bila mi je velika čast da dođem i da ja oslikam ovaj mural“, rekao je Josifovski.

On je mural radio u svom stilu – kombinaciji boja za fasadu i sprejeva i očekuje da će do sutra biti završen.

Mural je rađen na osnovu Tijanine omiljene fotografije.

„Rekli su mi da je ovo Tijanina omiljena fotografija sa mature, tako da smo rešili da je ovekovečimo na taj način“, dodao je Josifovski, 24-godišnji inženjer arhitekture iz Beograda.

Ideja za oslikavanje murala potekla je od Tijaninih drugara iz osnovne škole, čija je prvobitna ideja bila da se mural oslika na zgradi muzeja, što im nije uspjelo, tako da su uspjeli da dobiju dozvolu za oslikavanje na zgradi koja se nalazi na šetalištu Radijalac.

Tijana Jurić je nestala 26. jula poslije ponoći, nedaleko od Sportskog centra „Rata“ u Bajmoku.

Odmah poslije nestanka u potragu se, pored srpske, uključila i mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj djeci u Evropi.

U Višem javnom tužilaštvu u Subotici protiv Dragana Đurića se vodi istraga zbog krivičnog djela teško ubistvo u sticaju s krivičnim djelom silovanje i prijeti mu kazna do 40 godina zatvora.

On je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta. Priznao je da je počinio to krivično djelo i policiju odveo do mjesta na kojem je zakopao žrtvu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/oslikao-mural-s-likom-tijane-juric-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])