Stari madrac joj jedina imovina

Objavljeno: 21. 9. 2014 u 20:51h

U devastiranom i neuslovnom objektu, koji se nalazi u naselju Govedarnica, nadomak Bosanske Krupe, već godinama u nehumanim uslovima živi Esma Hodžić, izbjeglica s područja grada Prijedora.

beskucnica

Ova žena boravi u prostorijama bez nužnih životnih stvari, živeći od milostinje dobrih ljudi. U zadnjih nekoliko godina imala je dva blaža moždana udara i zdravlje joj je ozbiljno narušeno.

Iz tih razloga se otežano kreće pa više nije u mogućnosti zaraditi novac za neophodne životne potrebe, kako je to činila prethodne godine radeći za nadnicu i ne birajući posao.

Noći provodi na dotrajalom madracu koji se nalazi na golim pločicama, a kako kaže, strah ju je predstojeće zime, koju dočekuje bez šporeta i drveta za ogrijev.

Ova beskućnica kaže kako je u Prijedoru ostala bez cjelokupna imovine, a da je protekle godine u mjestu gdje sada živi, živjela kao podstanar plaćajući stanarinu.

“S obzirom na to da u posljednje vrijeme zbog bolesti ne mogu raditi teže fizičke poslove, gazda je rekao da moram napustiti stan u kojem sam živjela. Jedno vrijeme spavala sam u parku, a sada sam se smjestila u ovu napuštenu kuću”, kaže Hodžićeva.

Dodaje kako joj najveće probleme pravi neodgovorna omladina, koja je na razne načine uznemirava i zagorčava joj život. Ona kaže kako se u životu nije udavala te da nema potomstvo, a ostali bliži članovi rodbine su je jednostavno zaboravili.

Dodaje kako se obraćala ovdašnjem centru za socijalni rad, ali da do sada nadležne institucije ništa nisu učinile kako bi joj pokušale riješiti barem smještaj.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stari-madrac-joj-jedina-imovina/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])