Ova fotografija je rasplakala Srbiju!

Objavljeno: 21. 9. 2014 u 19:51h

Srbiju su drugi put ove godine pogodile teške poplave, zbog kojih su evakuisana čitava sela u Istočnoj Srbiji, a mnoge porodice su ostale bez doma nad glavom.

djecak poplava

U selu Boljetin, koje je početkom nedjelje oštećeno naletom katastrofalene poplave, nova kiša usporava raščišćavanje terena.

Pomoć mještanima ovog sela u opštini Majdanpek pruža više od 500 pripadnika Vojske Srbije koji čiste poplavljene kuće, piše Blic.

Na društvenim mrežama, pojavila se fotografija, koja je rasplakala cijelu Srbiju, a na kojoj se vidi dječak od pet godina, koji gura mala kolica i pomaže u raščišćavanju.

”Šta reći a ne zaplakati? Dok sam išao selom, slučajno sam video dečaka koji ponosno pomaže da se njegov dom raščisti. Morao sam da ga fotografišem, da ovam mali Boljetinac bude primer svim meštanima sela, ali i svim građanima Srbije – kaže Danijel Dokić, autor fotografije.

Od petka u Boljetinu dežura ljekarska ekipa za sve vrste pomoći mještanima i volonterima.

”Pored medicinskog tehničara, koji je od ponedeljka kad je selo poplavljeno svakodnevno prisutan, ekipa će biti dopunjena lekarom i sanitarnim tehničarem koji će biti u kontaktu sa svim relevantnim službama”, kaže dr Miljojko Nešović, v.d. direktora Doma zdravlja u Majdanpeku.

Izvor: Blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ova-fotografija-je-rasplakala-srbiju/||claudebot