Ubijali pse pred očima osnovaca?!

Objavljeno: 20. 9. 2014 u 09:07h

Pred očima velikog broja učenika, kod samog ulaza u Osnovnu školu “Vuk Stefanović Karadžić” u Kozarskoj Dubici, dvojica muškaraca puškama su ubijali pse lutalice, što je zgrozilo sve koji su svjedočili ovom nesavjesnom činu.

psi

To nam je u petak ispričala majka učenika, koja precizira da se incident dogodio dan ranije, nešto prije osam časova, kada je školarce dovodila na nastavu.

“Mislim da su u pitanju dva člana lokalnog lovačkog udruženja ‘Jelen’, jer sam vidjela da su bili vozilom s njihovom oznakom. Desilo se to na samom ulazu u školu, naočigled velikog broja djece, pošto nastava počinje u osam časova. Kao roditelj sam bila toliko bijesna vidjevši sve to i čuvši skiku pogođenog psa”, ispričala nam je majka, koja je, tvrdi, sve to gledala, a čije je ime poznato redakciji “Nezavisnih”.

Pozvala je, tvrdi, ubrzo nakon toga lokalnu policijsku stanicu, čiji ju je dežurni policajac savjetovao da o incidentu obavijesti Komunalnu policiju, što je, kako kaže, i učinila.

“Smatram da nije u redu ubijati te jadne životinje, a pogotovo ne u to vrijeme i na tom mjestu”, navodi ogorčena majka.

Smatram da nije u redu ubijati te jadne životinje, kaže Dubičanka
Njeno mišljenje dijeli i Brane Miljatović, direktor dubičke OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”, koji ipak dodaje da ništa o ovom incidentu nije čuo.

“Neko je pucao u blizini škole? Pa stvarno me niko o tome nije obavijestio. Pse je potrebno pohvatati i odvesti ih negdje drugdje. Tačno je da je bilo nekoliko pasa lutalica u blizini škole, a danas ih nisam vidio. Ne bi smjeli pucati u blizini škole, pa to je zločin”, ispričao je Miljatović.

Da će ispitati da li je neko od lovaca ubijao pse lutalice, uvjerava Slobodan Borojević, predsjednik Lovačkog društva “Jelen”, koji kaže da Društvo nema nadležnost da vrši tu vrstu odstrela.

“Vidjela je naše vozilo? Da li je to neko ilegalno učinio, ne mogu reći. Takva saznanja nemam, ali ću pokrenuti istragu da vidim o čemu se tu radi. To je zlodjelo za mene”, obećao je Borojević.

Milenko Simatović, šef Komunalne policije Kozarska Dubica, rekao je da će određene korake da preduzmu ukoliko prijavu dobiju u pisanoj formi.

“Stvarno još ne znam o čemu se radi. Mi pse inače hvatamo, ali da li je to učinio neko izrevoltiran ili je u pitanju nešto drugo, ne znam”, rekao je Simatović.

Iz Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” osudili su gnusni čin o kojem govori majka učenika iz Kozarske Dubice.

“Osobe koje su to učinile treba da se nađu pred licem pravde, jer to predstavlja krivično djelo protiv dobrobiti životinja. Takođe, ti ljudi koji to rade su izuzetno opasni po okolinu, jer posjeduju oružje. Do sada se mnogo puta dokazalo da osobe koje ubijaju životinje kasnije učine zločin prema čovjeku”, kritikuju iz Udruženja za zaštitu životinja “Kerber”.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ubijali-pse-pred-ocima-osnovaca/||claudebot