Facebook mijenja News Feed, evo šta je novo!

Objavljeno: 19. 9. 2014 u 11:27h

Društvena mreža “promješaće” način prikazivanja sadržaja na News Feedu kako bi korisnici dobijali uvijek najnovija obavještenja, statuse i objave.

facebook

Facebook radi na promjeni News Feeda, ali ovog puta promjene neće biti dizajnerske. Radi se o promjeni načina prikazivanja sadržaja koji će pomoći da korisnici vide samo aktuelne objave, a ne kao što se sada često dešava da se na News Feedu pojavljuju sadržaji stari nekoliko dana. U zvaničnoj blog objavi, Facebook inženjeri su objasnili o čemu je riječ.

“Cilj nam je da svi korisnici u svakom trenutku vide vremenski precizno rangirane i poređane sadržaje, kako ne bi propustili važne novosti prijatelja i stranica koje prate”, piše na blogu. Facebook će pogurati naviše objave koje su najaktuelnije, koje u datom momentu imaju najveću pažnju korisnika, sa najviše komentara i lajkova. Takve objave podizaće se na najviša mjesta News Feeda, ali će se sklanjati kako zainteresovanost bude jenjavala.

Facebook uvodi i vremensko mjerenje aktuelnosti objave. To znači da će objave koje sakupljaju najviše lajkova u momentu objave biti postavljene na najviša mjesta odmah nakon objave. Takvi postovi su, recimo, izveštaji s utakmica, koji su najaktuelniji tokom i nedugo poslije završetka utakmice. Sa novim poboljšanjima News Feeda takva objava nametnuće se većem broju korisnika dok utakmica traje, a kada se ona završi više se neće pojavljivati na News Feedu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/facebook-mijenja-news-feed-evo-sta-je-novo/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])